Björklund visade vägen när Bollnäs utklassade Kalix

Bollnäs gjorde processen kort med Kalix. En fin första halvlek räckte mot ett, till synes, tröttkört bortalag. Segersiffrorna skrevs till 7-0.

Tobias Björklund var högst delaktig i segern med det matchvinnande målet och han gör ingen hemlighet i att det är roligt att producera poäng.

-Ja, det är skönt att hänga in någon boll, säger anfallaren som blev omskolad till mittfältare när konkurrensen på topp blev för tuff till den här säsongen. Och han håller också med om att han blir mer och mer bekväm på mitten.

Ikväll prickade han rätt på lagets första hörna och sedan rullade det på för hemmalaget. 5-0 i halvtid blev 7-0 vid full tid och segern var aldrig hotad.

-Jag tycker vi gör en stabil match i 90 minuter.

Inte så det smög sig in lite bekvämlighet i halvtid, när ni ändå hade 5-0?

-Kanske lite, men jag tycker att vi hade grymt bra kontroll över dem hela matchen.

Och det är svårt att inte hålla med Tobbe.

Redan efter tio minuter hade hemmalaget tagit ledningen med 2-0 och det var Pär Törnberg, en annan mittfältare som också börjar se mer och mer bekväm ut i spelet, som gjorde det målet.
De båda följde sedan upp målen med att grant assistera till varsitt mål. Tobbe till Christian Mickelssons 3-0 och Pärtan till Patrik Nilssons 4-0. Mickelsson avslutade halvlekens målskytte med att dra in en hörna till 5-0.

28 Törnberg växer in i det mer och mer. Foto Micael Kolsmyr

28 Törnberg växer in i det mer och mer.
Foto Micael Kolsmyr

Andra halvlek blev tempofattig och rätt så avslagen. Poängen kändes redan fördelade. Kalix skapade inte mycket av värde men de skott som gick mot mål stoppades av Patrik Aihonen, som i sin tredje raka start nu alltså fick hålla nollan.

Inte heller Bollnäs kom till så många högkaratiga lägen i halvleken men blixtrade till ibland, som när Daniel Berlin servade både Mickelsson och Nilsson till ytterligare varsitt mål. Och fler än dessa två bjöds vi inte på i matchen.

I den haltande tabellen ligger nu Bollnäs fyra med klart häng på lagen ovanför.

/ Josef Persson och Tommi Karppanen

Bollnäs-Kalix 7-0

07:40                  1-0                       Hörna                 Tobias Björklund (Marcus Ståhl)
10.16                  2-0                                                   Pär Törnberg (Patrik Nilsson)
24.40                  3-0                                                   Christian Mickelsson (Tobias Björklund)
31:01                  4-0                                                   Patrik Nilsson (Pär Törnberg)
36:03                  5-0                       Hörna                  Christian Mickelsson (Marcus Ståhl)
79:25                  6-0                                                   Christian Mickelsson (Daniel Berlin)
85:03                  7-0                                                    Patrik Nilsson (Daniel Berlin)