Brons till Bollnäs i Champions cup

Strax innan matchstart får jag trevligt sällskap på läktaren via Helavuori som har en låkaka från gårdagen och vilar idag. När matchen drag igång gör Kuzbass ett tidigt mål redan efter 1 dryga en minut trots att Bollnäs haft bollen sedan avslag. I den 6:e får Spinnars åka in och slipa om skridskorna och Bollnäs ser lite sega ut vilket inte är så konstigt efter urladdningen mot Dynamo. Förutom att spelet är lite avvaktande är det än mer avvaktande på läktaren då det inte ens kan vara 100 personer på plats. Det böljar fram och tillbaka efter halva första halvleken och Bollnäs slår en hel del fler lyror idag. Bollnäs tar över mer och mer men Kuzbass kontringar är farliga och i den 36:e gör Spinnars, med nyslipade skridskor, en grym brytning vid ett friläge. Man ser fler misstag och ett lägre tempo jämfört med gårdagens match mot Dynamo som kanske var den moraliska finalen. I den 42:a skapas ett friläge för Kuzbass ur ingenting och man sätter 2-0 otagbart bakom Prytz som vaktar målet denna dag. Bollnäs får dock utdelning på sitt övertag efter ett snyggt lyft av Hellmyrs fram till Mickelsson som sätter 2-1 vilket är det sista som händer i första halvlek.

Bollnäs fortsätter att dominera i andra och i den 48:e gör Bollnäs ett propaganda mål där Berlin frispelar Mickelsson som gör sitt andra mål för dagen och vi har 2-2. Bollnäs spelar riktigt bra nu men Kuzbass får ändå in ett turmål via ett långskott. Efter målet börjar Bollnäs pressa lite högre och vinner också boll allt oftare högt upp. I detta läge har Bollnäs höjt tempot och ingenting av gårdagen syns längre. Kuzbass tar en TO vid 65:e och försöker ta tillbaka sitt spel men Bollnäs är helt enkelt ett nummer större. I den 71:a kommer också helt välförtjänt 3-3 via hörna och skott Aaltonen. Nu är det bara Bollnäs på plan och i den 77:e tar Bollnäs ledningen med 3-4 via Björklund och nytt hörnmål. I den 88:e sticker Kuzbass upp och träffar ribban men på kontringen efter gör Mickelsson sitt 3:e och Bollnäs 5:e mål för dagen och stänger matchen. Prytz gör dock ett par publikräddningar innan domaren blåser av matchen och bronset är bärgat.

Det känns bra att avsluta med en seger men det är också tråkigt att inte få spela final men som sagt, den moraliska finalen spelades igår vilket vi ser på finalresultatet i skrivande stund. Stort grattis till grabbarna och Bollnäs har något stort på gång till denna vinter.