Fyrverkeri och kanonad i Svenska Fönster Arena av Bollnäs Bandy

Pang 0-1, boom 0-2, smack 0-3 nästan innan matchuret hade gått 10 minuter, man gnuggade sig i ögonen tillsammans med 2314 andra åskådare i Svenska Fönster Arena på fredagskvällen. Ettan kommer på hörna från höger där Patrik Nilsson sätter upp den i taket, chanslöst för Anders Svensson i edsbymålet. Tvåan håller sig Mickelsson framme på, bakom Berlin när denne tappar kontrollen över bollen när han utmanar försvaret i byn rakt framifrån, Mickelsson snappar upp bollen och trycker dit den en bit innanför straffområdet, även där är Svensson chanslös. Trean kommer på en styrning från vänsterkanten av Björklund där Berlin trampat runt på kanten och skjutit stenhårt in i straffområdet 3-0 och man undrar hur länge det ska fortsätta. Så i den 17 minuten får Edsbyn en hörna från vänster som Tuomas Määttä lyckas prångla in bakom en för dagen storspelande Patrik Aihonen i giffarna, ska byn lyckas komma tillbaka in i matchen? Nej svarar Patrik Nilsson när han sätter sitt andra mål för kvällen efter en tilltrasslad situation framför Svensson i edsbymålet, 1-4 till giffarna redan efter 18 minuter.

Resten av halvleken pendlar spelet fram och tillbaka utan att något av lagen skapar några riktigt heta chanser. Men så blir Hasse Andersson utvisad 10 min för våldsamt slag efter 38 minuter i första halvleken. Nu ska det väl vara lugnt tycker man innan det blir drickapaus, men bypojkarna vill annat. Helt plötsligt trycker de på ännu hårdare och i den  41 minuten får Oscar Wikblad på en riktig fullträff från höger  och skjuter förbi en chanslös Aihonen i Bollnäsmålet. 2:a halvlek hinner knappt börja innan Edsbyn reducerar till 3-4 ännu en gång är det Tuomas Määttä som håller sig framme och förvaltar en chans från vänsterkanten där han flippar bollen förbi Aihonen. Nu så blir det åka av för Bollnäs, Edsbyn ser sin chans och försöka lugga storebror på en poäng eller två. Byn kommer i våg efter våg, Bollnäs får rensa undan gång på gång, Aihonen får verkligen visa upp hela sitt målvaktsregister.

Efter 60 spelade minuter får Jocke Forslund nog, han tar en time-out så att Bollnäs får snacka hop sig och det lyckas stoppa upp det värsta, men ännu fortsätter byn och trycka på. Men i den 80 minuten lyckas Bollnäs att bryta ett uppspel mitt på planen och kontraslå på byborna, Mickelsson sätter som det känns matchavgörande 3-5 efter en framspelning från Helavouri. Nu är goda råd dyra för Edsbyn som i sin iver att gå framåt glömmer bort en viss Patrik Nilsson som obönhörligen straffar byn med sitt tredje mål för dagen 3-6. Innan domare Kandell blåser av för full tid så hinner Nilsson med att göra sitt fjärde mål för kvällen när en långboll som Anders Svensson bara ska åka ut och plocka upp, men på något vis lyckas Svensson att sätta skridskospetsen i isen och ramla omkull och totalt missa bollen som rullar vidare mot målet där den träffar stolpen och studsar ut till en fristående Nilsson som bara behöver raka in bollen till dagens slutresultat som skrivs till 3-7.

Idag plussar vi framför allt Aihonen i målet, fyramålsskytten Nilsson samt Mickelsson för i mitt tycke avgörande 3-5 målet. I övrigt en stabilt genomförd match av giffarna.