Oavgjort mot SAIK

Efter söndagens seger mot Västerås var det idag dags att möta ännu ett topplag. Sandviken stod för motståndet i Göransson arena.

Denna match var Sandvikens första träningsmatch men trots det var det ett riktigt bra tempo i matchen. Helt annan fart än i söndags mot Västerås. Daniel Mossberg som nyligen petats i den senaste landslagsuttagningen ville visa att det var ett misstag. Redan i tredje minuten kom han helt fri med Niklas Prytz i Bollnäsmålet men han missar öppet mål. Mossbergs mål kom istället en kvart senare så han distinkt satte 1-0 från straffområdeslinjen.

Matchen var spelmässigt ganska jämn även om känslan var att Bollnäs gjorde lite fler enkla misstag än Sandviken. Kvitteringen kom i minut 22 då Samuli Helavuori dribblade sig helt fri med Joel Othén. Väldigt öppet och generöst Sandvikenförsvar där.

Strax därefter blir Erik Petterson helt fri med Prytz, men missar bollen. Inte bara Bollnäs som hade problem med bollhanteringen idag.

Med kvarten kvar av första halvlek får Linus Forslund ett lyft. Alla stannar av för offside men ingen domare blåser och Linus kan enkelt ge SAIK ledningen igen. Bollnäs kvitterade igen strax innan halvtidsvilan och det var ett riktigt snyggt mål. Daniel Berlin slår en perfekt lyra fram till Christian Mickelsson som tar ned bollen snyggt och sätter 2-2 i ett trängt läge. Riktigt vackert!

Sandviken rivstartar andra halvlek. Christoffer Edlund smäller in 3-2 i första anfallet. Han följer upp det med att sätta 4-2 i minut 52 och 5-2 i minut 60. Här kändes det som att Bollnäs fått slut på bensin samtidigt som Sandvikens spel fungerade bättre och bättre. Förlusten kändes given. Men med kvarten kvar får Oskar Olsson bollen och på ren vilja brottar han sig igenom Sandvikenförsvaret och reducerar till 5-3. Några minuter senare slår Hellmyrs ett perfekt lyft fram till en fristående Marcus Ståhl som snyggt stöter in bollen på volley. SAIK tar time-out med tio minuter kvar men Bollnäs jobbar fram en hörna på övertid som Ville Aaltonen prickar in i öppet mål som sista skytt. 5-5 och domaren blåser strax därefter av matchen.

Det här var en mycket välspelad och sevärd match även om båda lagen gjorde enkla försäsongsmisstag som man inte ser när serien drar igång. Bollnäs fick göra lite platsförändringar då Jens Wiik inte spelade idag. Ville Aaltonen tog Jens plats vilket ledde till att Tobbe Björklund fick spela defensiv mittfältare.

Sett till spelet borde nog Sandviken ha knutit ihop säcken efter sitt 5-2 mål men Bollnäs gör det bra som ändå kämpar till sig ett oavgjort resultat trots att anfallsspelet hackade betänkligt i andra halvlek.