Säsongen över efter ny tät fight

Det blir ingen femte avgörande match i Västerås. Säsongen tog snöpligt slut ikväll efter att Västerås satt en straff några minuter in i förlängningen.

Matchen inleddes i ett ganska makligt tempo där Bollnäs, som i de flesta av dessa kvartsfinaler, tilläts äga mycket boll utan att komma till några väldigt vassa chanser.  Västerås å sin sida skapade inte heller mycket under första halvleken. Det tog ända till matchminut 26 innan första målet föll och det var Västerås som satte bollen genom Anders Bruun på hörna. 2-0 kom tio minuter senare, åter igen på hörna och åter igen genom Anders Bruun.

Strax innan halvtidsvilan kunde Bollnäs ändå reducera genom Ville Aaltonen, även det på hörna. Innan domaren blåste av för halvtidsvila åkte Daniel Berlin ut för slag på skridskon.

Dramatiskt slut på matchen

Bollnäs kom ut starkt i andra halvlek och blev även hjälpta av två tidiga Västeråsutvisningar tidigt i halvleken. Helt korrekta utvisningar ska sägas. Ju längre halvleken led desto mer skapade Bollnäs och under sista kvarten hade Bollnäs ett riktigt bra tryck mot Andreas Bergwall i Västeråsmålet. Målen satt dock långt inne och halvleken såg ut att bli mållös. Men i den 91:a minuten fick Marcus Ståhl på ett bra placerat skott i en rörig situation framför mål och matchen blev kvitterad. Jublet på läktaren visste inga gränser.

Minuten efter kvitteringen drog Andreas Westh på ett distansskott och stolpträffen ljöd över hela Sävstaås. Domaren blåste sedan av matchen som gick till förlängning. Några minuter in i den fick Västerås straff och Anders Bruun satte kvällens tredje mål säkert bakom Aihonen i Bollnäsmålet och säsongen var över för Bollnäs.

Sammanfattning

Bollnäs gör en riktigt bra matchserie mot Västerås. Nära seger i första bortamatchen och var bra med länge i tredje kvartsfinalen också. Och idag var de ett stolpskott ifrån att ta serien till en femte och avgörande match i Västerås. Men nu ville det sig inte och det är slutspelat för den här säsongen.

Nu får vi deppa ett tag för att sedan se fram emot ett spännande Silly season igen. Bollnäs har många nyckelspelare redan kontrakterade inför nästa år så läget ser helt annorlunda ut nu än hur det gjorde för ett år sedan den här tiden.

Vi tackar för den här säsongen. Håll koll här på bollnasbandy.se för att hänga med i vad som händer med truppen under våren.