72 mil & 12 timmar senare!

Tog en sväng till Västerås från Borås igår för att få en dos med slutspelsbandy, så här i efterhand så vet väl de allra flesta att det slutade 8-3 till VSK. Oavsett det så skriver jag en liten krönika över gårdagen.

Ca 2200 personer hade letat sig till ABB arena av dessa så var vi ca 70 Giffare, det fanns en laddning i hallen oavsett vilket lag man höll på. Pratade med lite VSK:are som uttryckte oro ”om vi inte vinner ikväll då är det kört”.

De första 10 minuterna så körde VSK på som bara den och det stod snart 2-0, Ted Bergströms 2-0 mål var väl en hel del tur sköt från högerkanten utan någon som helst vinkel. Men det är väl typiskt en målskytt, skjuter man mycket så går det in ett antal bollar.
Sen var visst VSK nöjda, Bollnäs sätter fart mycket genom Berlin och Hellmyrs som har mycket boll, i 18 minuten så ligger Samuli Koivuniemi. Jag ser inte situationen helt perfekt och det händer snabbt, men han kör ihop med en VSK spelare och det ser ut som om han får en smäll mot huvudet. Huruvida det var klubba eller armbåge som träffar kan jag inte säga, och jag upplevde det inte som fult. Men det finns säkert på film så jag överlåter det åt andra att bedöma.

Några minuter efter detta så vaskar vi fram en hörna som Westh smackar in resolut. Ytterligare några minuter senare så sätter Berlin 2-2, nu är det match igen. VSK tar en timeout och får ett visst lyft i sitt spel. Matchen böljar nu på med rätt hög fart och det skapas chanser åt båda håll. Men försvaren i de båda lagen är täta så det är rätt många långskott så det är mesta som att plocka äpplen för både Bergwall och Aihonen.

Det är straff, det två åldermännen i respektive lag Bergwall och Westh står uppställda. De känner varandra väl efter alla landslags matcher de samarbetat i försvaret. Westh gör en liten nonchalant provsving, Bergwall bröstar upp sig och spänner upp sina gigantiska vantar. Spänningen är total…….
Westh kliver fram knuffar bollen en meter snett framåt och som skjuten ur en kanon kommer Hellmyrs tar bollen och blåser Bergwall helt. Tre av svenskbandys giganter visar hur häftig bandy är, bara att skratt och njuta av dessa världsstjärnor skådespel.

Andra halvlek lämnar jag, det var spel i ca 15-20 minuter sen gjorde VSK ett ryck och ramlade fram till 6-3 sen var det avslaget, lite grinigt men nu har dessa spelare mött varandra fyra gånger på kort tid.
Det man dock kan göra en liten reflektion över är återigen domarnas insats, det kan inte varit lätt för spelarna i något lag. Man hörde från både VSK:are och Giffare, han dömer inte till vår fördel. Klart man är lite enögd, men världens tydligaste slag på klubban så det hörs upp på läktaren blir fasthållning en tackling är slag på skridskon. Skyller inte på något sätt gårdagens förlust på domaren men mitt förtroende för att de har koll på vad de gör naggas onekligen i kanten.

Nu har vi en fjärde kvartsfinal på Sävstaås på lördag, upplagt för spänning och bandykrig för det är väl det som slutspelet handlar om. Se nu till och medverka till att den 12 spelaren lyfter våra spelare och ger den inramning av matchen som vi är kända för i Bollnäs.

 

Trevlig helg
Klas ”Boråsarn” Ström