Åby/Tjureda nedkämpade med 5-3 i snömatch

Matchen lär inte leva kvar i minnena särskilt länge hos besökarna på Sävstaås. Men nykomlingen Åby gjorde vad man kunde för att skaka förhandsfavoriten.

1017 personer trotsade första snön för att se bandy spelas på Sävstaår. Vad får de se? Jo. Hellmyrs spelar fram Mickelsson med en välavvägd lyra efter bara en minuts spel, som tvärsäkert sprätter in 1-0.

Ett mål i minuten, tänkte jag. Det skulle smaka!

Så blev det såklart inte, trots mina optimistiska fantasier.

Matchen i övrigt då? Ja. En match som spelas 3 x 30 minuter pga av snöfall. Sönderryckt och chansartat. Gästerna från Småland spelar långt och på kontring. Det gör man bra. När Bollnäs dragit åt skruvstädet och helt tagit över matchen, så kan Åby efter sista pausen utnyttja de chanser man har och krypskjuta sig upp till uddamålsunderläge 4-3.

Mickelsson blir siste målskytt i matchen och fasttsäller slutresultatet 5-3.

Tankar efter matchen. Trots att vädret inte gynnade det, spelade Bollnäs nästan hela matchen efter isen, och försökte bita sig fram genom gästernas försvar. Kanske gjorde man det lite onödigt svårt för sig, särskilt som underlaget inte lämpade sig för längre anfall och speluppbyggnad?

Två poäng är ändå två poäng, och det är i slutändan det viktigaste i sådana här matcher. Forcerat, flera ”osnygga” mål (de räknas de med), billiga misstag och bitvis lite avslaget. Ändå två poäng.

Nu laddar Bollnäs för att möta Villa/Lidköping i deras hemmaborg, för att nästa fredag ta emot Vetlanda, som denna afton bortabesegrade AIK med 2-3. Väl mött den 15:e på Sävstaås.

Målskyttar Bollnäs Christian Mickelsson 3, Christoffer Fagerström, Per Hellmyrs (+3 assist).

Mållskyttar Åby/Tjureda Andreas Lysell 2, Victor Johansson.