ÅK SKRIDSKOR MED OSS

 

RESPEKT GEMENSKAP GLÄDJE


Säsongen 2023/2024 erbjuder Bollnäs Bandy alla barn i åldern 4-7 chansen att lära sig åka skridskor och ha kul tillsammans med andra barn. Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna, här sätter vi glädjen i fokus! 

 

VAD ÄR BANDYKUL 
Bandykul passar oavsett om du är nybörjare eller har åkt skridskor förut. Målet är att alla ska trivas, ha kul och träffa nya kompisar samtidigt som du blir en duktig skridskoåkare. På Bandykulsegna hemsida hittar du nyheter, kalender, ledare, deltagare mm. 

VEM FÅR VARA MED?
Alla som är 4-7 år (födda 2016-2019). Vi blandar tjejer och killar i verksamheten.

DAG, TID & PLATS
Första tillfället är i den nya bandyhallen och blir lördagen den 14 oktober 2023, kl 09:30 och sen kör vi den tiden resten av säsongen. Alla pass sker i den nya bandyhallen på gamla SJ-området.

UTRUSTNING
Skridskor, hjälm och halsskydd är obligatoriskt. 
Bekväma och varma kläder rekommenderas. 
Genom Fritidsbanken (https://www.fritidsbanken.se/fritidsbank/bollnas/)  finns det möjlighet att låna hjälm och skridskor för er som inte har, dock i begränsat antal. Läs mer här om bandy och utrustning: https://svenskbandy.se/borja-spela-bandy-fragor-och-svar 

LEDARE
Vid uppstart kommer ansvariga personer från Bollnäs Bandy att finnas med. 
Vi förväntar oss dock att ni föräldrar engagerar er tillsammans med oss som ledare på isen och åker med barnen. Utan er klarar vi inte av det. Vi gör det tillsammans!

AVGIFT
Bollnäs bandy och generösa sponsorer står för deltagaravgiften. Dock vill vi att alla deltagare är medlem i föreningen och det kostar inte mer än 100kr. Läs mer här.

På Bandykul skapar vi en möjlighet för barn i Bollnäs att träffa nya kompisar samtidigt som de får leka och vara fysiskt aktiva. I grupperna blandar vi pojkar och flickor. Här ges invandrare/flyktingar en möjlighet att delta i något som ligger centralt i Bollnäs kultur och historia och samtidigt tillhöra vår bandygemenskap. Barn med funktionsnedsättning skall också kunna delta utifrån sina förutsättningar.

 

Syfte

Vårt syfte är att ge de mindre barnen möjligheter till en meningsfull fritid genom att erbjuda aktiviteten Bandykul. Samtidigt som barnen är deltar i en fysisk aktivitet, får man på samma gång träffa nya kompisar och känna på vad det är att tillhöra en förening.  Vi välkomnar alla barn, oavsett kön och bakgrund. För invandrare/flyktingar ges en chans till att delta i aktiviteter som är en del i Bollnäs kultur, ett sätt att få delta i en gemenskap och minska risken för utanförskap.

Vi vill ge alla deltagare en möjlighet att delta utan krav: alla ska kunna delta utifrån sina förutsättningar. Vi strävar efter att hålla avgiften för deltagande så låg som möjligt för att försöka se till att kostnaden inte skall avskräcka från deltagande.

Mål

Målet är att inspirera till fysiska aktiviteter och i slutändan bättre mående. Detta ger deltagarna en möjlighet att förbättra både psykisk och fysisk hälsa och vi vill bidra till en början på ett livslångt sportande.

I Bandykul skapar vi en miljö där alla deltagare skall känna gemenskap och samhörighet med andra deltagare, klubben och Bollnäs.

Målgrupp

Vår målgrupp är barn i åldrarna 4-7 år. Så inför säsongen 23/24 bjuder vi in barn födda 2016-2019. Vi arbetar speciellt med att få fler flickor att delta samt barn av utländsk härkomst. Skridskoåkning i allmänhet och bandy i synnerhet är något som är nytt för många av Bollnäs invandrade invånare. Genom lek och avslappnad gemenskap vill vi introducera lek och sport på is. Deltagare med funktionsnedsättning ska kunna delta, utifrån sina villkor.

Alla som vill ska kunna delta!

Genomförande

Skridskoåkning och lek står i centrum. Vi försöker hålla kostnaden så låg som möjligt genom att länka deltagarna med kommunens fritidsbank där det finns möjlighet att låna material, samt att vi själva har en liten uppsättning material till lån. I den mån vi kan bidrar vi med ytterligare material. Den enda kostnad vi tar ut för säsongen 22/23 är medlemsavgift i klubben som är 100kr.

Isaktiviteterna leds av idella krafter, oftast föräldrar.

Det material som barnen behöver för att kunna delta är hjälm med galler, skridskor och halsskydd.

 

NYHETER OCH KALENDER

 

SPONSORER: