Bollnäs åker till Ryssland på cup

Idag, den 2:a september, drar Bollnäs bandys a-lag iväg till Ryssland för att spela cup. Vi ringde upp Per Hellmyrs som fick berätta mer om cupen och känslorna inför den resan.

-Vi åker iväg på måndag och blir borta en vecka, berättar Per. Det är väl tre eller fyra matcher som jag har förstått det. Plus ett par träningar. Det ska bli jättekul att åka dit faktiskt, särskilt att åka dit med klubblaget. I vanliga fall så åker man ju dit och spelar VM med landslaget men nu får vi lägga en hel vecka tillsammans med klubblaget. Det tror jag kommer att göra väldigt gott för vårt gäng. Man får gadda ihop sig. Det blir bra teambuilding. När man åker iväg så här så är det ingen som kan sticka iväg åt något håll. Det är annat när man är på hemmaplan. Då är det så många andra som rycker i alla. Nu kan vi verkligen vara tillsammans en vecka och det ska bli kul. Det blir en ny erfarenhet för många killar som inte har varit där borta och spelat.

Det är ingen kort resa de ska ut på. Chabarovsk ligger nästan så långt österut man kan komma i Ryssland. Men vad är det för typ av cup?

-Det här är en helt nystartad cup. De bjöd in svenska klubbar och det är vi och Edsbyn som har tackat ja. Jag antar att Edsbyn tänker på samma sätt som oss. Att man får mycket med på köpet när man åker iväg på en sådan här resa, berättar Per.

-Det är fyra lag i turneringen. Vi och Edsbyn och två ryska lag. Jag misstänker att det här är en turnering som kommer att växa. Att det här är startskottet och att det nästa år är utökat med några lag, avslutar Per.

Spelschemat för cupen är enligt följande:

5/9
Edsbyn-Baikal 17:00
SKA-Bollnäs 19:30

6/9
Bollnäs-Edsbyn 17:00
SKA-Baikal 19:30

7/9
Baikal-Bollnäs 17:00
SKA-Edsbyn 19:30

8/9
Match om tredjepris 17:00
Final 19:30

OBS! Tiderna är ryska tider och de ligger +8 timmar före oss. Så matchen som börjar 17:00 rysk tid börjar klockan 9:00 svensk tid.

Vi har fått uppgifter om att matcherna kommer att sändas men inte var. Vi återkommer om vi får reda på mer om det.

Anders Gårdestig