Bollnäs Bandys ordförande Marcus Nygren

Bollnäs bandyns nye ordförande Marcus Nygren

-Roligt och spännande att få vara med och utveckla hela föreningen.

Marcus valdes till ny ordförande i juni i år och han blev först förvånad över förfrågan om att axla ansvaret. Han har visserligen suttit två år i styrelsen men det var 2014 till 2015. Efter rätt många samtal med valberedningen och den avgående ordföranden Peter Nyman liksom familjen tackade han ja.

– Beslutet fick mogna fram och nu känner jag enbart att det blir roligt och spännande. Vi har dessutom ökat ut styrelsen med ytterligare en person (Johanna Strandberg) och de sex som sitter kvar är erfarna och kunniga och styrelsen har en bra mix av olika kompetenser, så jag känner att vi blir ett bra gäng, säger Marcus Nygren.

– Dessutom arbetar sammanlagt fyra mycket duktiga medarbetare på kansliet – så tillsammans blir vi mycket kompetenta och beslutskraftiga.

Marcus Nygren är till vardags biträdandet regionchef för omsorgsföretaget Humana som har sammanlagt 16 000 anställda i Norden och omsätter 5,5 miljarder totalt. Den stora verksamheten är personlig assistans och i Bollnäsområdet driver Humana Neuropsyk i Bollnäs, Rengsjö och Arbrå och här finns sammanlagt 58 vårdplatser och 130 anställda och en omsättning på 110 miljoner.

– Jag gillar att leda och att vara chef och dom erfarenheter och kunskaper jag har fått i mitt arbete tar jag med mig till Bollnäs GIF:s styrelsearbete.

– Jag vill ha struktur och ordning och mitt fokus blir på att utveckla hela föreningen och naturligtvis kommer vi att arbeta mycket med föreningens ekonomi.

– Det handlar både om att försöka öka inkomsterna men också titta över kostnaderna säger Marcus Nygren som bland annat nämner avtalet om rättigheter för andra aktörer att TV/webbsända matcherna som han tycker ger för lite i inkomst och också minskar publiksiffrorna. Vädret är det största problemet för ekonomin. Iskallt regn på senhösten eller iskyla i januari lockar inte ut publiken och det syns direkt i budgeten.

– När vi är på plats i nya bandyhallen blir förutsättningarna helt annorlunda och möjligheten att locka publik och öka inkomsterna blir så mycket större.

Marcus Nygren kommer från Kilafors och har ingen egen bandykarriär bakom sig men har älskat sporten i hela sitt liv och sonen Kevin har spelat och då var det naturligt att vara lagledare. Marcus har också varit matchsekreterare och arbetat med Mini Worldcupen.

– Bollnäs bandy är en väldigt stor organisation med väldigt mycket mer än bandy. Vi driver olika projekt och arrangerar stadsloppet i stan och höstmarknaden. Vi har företaget Allt för alla som ger service och hjälp till kunderna som behöver hjälp med till exempel städ eller buskröjning, berättar Marcus.

– Som också ser med stor glädje att satsningen på att utveckla ungdomsverksamheten, och då i synnerhet för intresserade tjejer, nu får en rejäl satsning.

– Naturligtvis är A-laget väldigt viktigt och här har vi en proffsig ledning och erfarenhet och det känns tryggt och bra men ungdomsverksamheten måste fortsätta att utvecklas och öka.

För Marcus Nygren är ordförandeskapet som han nu tackat ja till en långsiktig satsning och han är beredd att arbeta som ordförande över en längre tid, om föreningen vill det, och han ser fördelar med det: Om en ordförande tillexempel väljs på 2 år i stället för ett i taget blir det mycket lättare att driva verksamheten och ha längre strategier för hur saker och ting ska förändra eller utvecklas

-Jag kommer att vara en mycket synlig ordförande, eller snarare fortsätta att vara Marcus och vara lätt att prata med och mycket på plats på Sävstaås.

Vi behöver också snabbt fundera över om vi kan hitta nya inkomstkällor som tryggar verksamheten och ger oss möjlighet att utveckla och öka vårt samhällsansvar i Bollnäs, säger Marcus Nygren.

Så till sist den obligatoriska frågan: Hur går det för Bollnäs ?
-Vi ska absolut till slutspel och till semifinalen ler Marcus.

 

Stöd gärna vår verksamhet – bli medlem!

webbshop.bollnasbandy.se/biljetter-och-medlemsskap/medlemsskap-20182019