Bollnäs för lätt i derbyt. 3-6

Bollnäs inledde piggt och redan i fjärde spelminuten smäller Nilsson in 1-0  ur ganska brant vänsterläge på pass av Myran.

Repliken kommer fyra minuter senare Oscar Wikblad, som tar skott långt utifrån efter misstag i ett Bollnäsuppspel.

1-2 kommer på hörna, ytterligare 4 minuter därefter på deras första hörna. Så långt var Edsbyn effektivt. Nära på 100%-iga. Trots att Bollnäs fortsatt spelade frejdigt.

1-3 på en hörnvariant. Målskytt Mattias Larsson.

I det här skedet av matchen anfaller Edsbyn bredare och med fler alternativ, medan många av Bollnäs framstötar blir manfattiga. Detta trots att Daniel Välitalo sitter av en tiominutare för bentackling.

Efter en intensiv inledning går matchen lite i stå. Lagen byter några halvchanser. Bollnäs har merparten av bollinnehavet, men spelar mest runt på egen planhalva. Anfallen blir lite omständliga även om det ibland glimtar till med vackra intentioner.

Bollnäsläktaren vädrar lite morgonluft efter att Wiik tar ett tredje avslut på högerhörna och nätet bakom Svensson rasslar till. Tyvärr var det nätet på utsidan målet som rörde på sig och inte nätet i.

1-3 slutar också halvleken.

2421 i publiken.

1-4 Oscar Wikblad i en rörig situation som Prytz förorsakar på egen hand när han kastar rakt ut till Edsbyspelare.

2-4 Nilsson skottpassar in till en fri Oskar Olsson som på volley kan peta in reduceringen.

3-4 Hellmyrs slår in ett perfekt lyft på ett frislag han ordnat själv. Mickelsson avslutar efter en vältajmad åkning på tennis. Riktigt vackert.

Edsbyn väljer här att ta en time-out. Och just som det känns som om Bollnäs är på väg in i matchen…

…3-5 Tuomas Määttä ges fria åkytor och kan skapa sig ett skott som han sätter i Prytz långa hörn.

Och bara av farten så sätter Edsbyn 3-6 på en retur från Prytz (på ett bra skott) där Edling håller sig framme.

Jag tycker trots resultatet att Bollnäs gör en bra match. Motståndet för kvällen var tyngre, mer rutinerat och har fler matchvinnare. Anton Dahlberg, vikarierande högerhalv istället för Per Hellmyrs som hade en fri roll på mitten, gjorde en habil insats. Visar lite tveksamhet i det offensiva spelet fortfarande, men defensivt en stabil insats.

Ett par individuella misstag blev onödigt kostsamma, och Bollnäs får jobba hårt för att spela sig fram till bra lägen, och mot välfungerande defensiv och ett så mycket skridskostarkare lag behöver man få med sig lite flyt. Den hade man inte idag. 11-5 i hörnor till Bollnäs idag, men det är Edsbyn som gör 2 mål på sina. Bollnäs inte ens riktigt nära någon gång. Bollnäs som brukar vara starka på hörnor?

Bara att spotta i nävarna och ta fortsatta skär framåt. Och slå passningen tidigare!

Färskt bildmaterial kommer under natten eller morgondagen. Bilden till artikeln från fjolårets annandagsderby.

Tommi Karppanen