Foto: Micke Kolsmyr

Bollnäs frånåkta av Frillesås

Inför en viktig hemmamatch, där viktiga poäng stod att kriga om, möts vi inför match att både EP och Wigren saknas i startelvan. Det skulle komma att märkas.

Elitserielagen verkar ha lärt sig att Bollnäs är segstartade. Även gästande Frillesås satte gasen i botten från start och gjorde mål i sitt första flygande anfall. Markus Fremstad plockar elegant ner en lyftning i djupled och överlistar Erik Persson redan i andra minuten. Tio minuter senare utökar han också gästernas ledning till 0-2. Uppförsbacke igen för-vilken-gång-i-ordningen?

Bollnäs var det lag som hade mest boll över matchens samtliga 90 minuter, men man hade förtvivlat svårt att jobba sig igenom Frillesås försvar som stod upp bra och höll emot även andra och tredjevågor. Ändå lyckades Denis Sadakov efter en av många grötiga situationer i Frillesås straffområde vispa in en boll förbi Johannes Gustavsson. 1-2 och lite hopp. Ett hopp som kom att släckas av Frillesås Linus Jönsson som gör 1-3 (hörna) och 1-4 i halvlekens sista femminutare. Ska man vara helt ärlig så var det Frillesås som skapade farligheterna. Bland annat när Fremstad frispelades ytterligare en gång och på något mirakulöst sätt lyckades missa att göra ett hattrick.

Bollnäs spel blev mer och mer krystat, passningarna satt bakom spelare, eller kom i trängda lägen eller gick till gästerna. Andra halvlek bjöd inte på någon spelförändring. Det gick troll i allt Bollnäs gjorde, och det kändes inte som om spelarna ens trodde riktigt på sig själva. Inte ens en time-out där Andersson flyttas upp i mittfältet ger omedelbara utslag. Istället punkterar Frillesås matchen med 1-5, och får ändå en tremålsskytt i Linus Jönsson.

Bollnäs stångar, främst genom Riku, Hans och Oskar, vidare, men fastnar centralt, eller blir uddlösa från kanterna. Inte förrän på sin sista hörna (den tolfte) putsar Saku Hämäläinen till siffrorna lite.

2-5 mot Frillesås på hemmaplan är tunga siffror. Avsaknaden av EP och Wigren var kännbar ikväll, men förklarar ändå inte helt den glanslösa prestation man bjöd på. Nu gäller det att hitta framgångsnycklarna igen, tro på sig själva och lyfta sig i skjortkragen. Ikväll är det bara att medge att Frillesås var det bättre laget. Man hade spetsen, anfallsvapnen, skridskoåkningen och passningsspelet. Bortasegern var rättvis. Bitter, javisst, men odiskutabel.

Publik 1812 pers.

Tommi Karppanen