Bollnäs har matchboll

Ett ramstarkt Bollnäs slog Villa med 3-0 i den andra semifinalen och leder nu med 2-0 i matchserien där laget som först har tre segrar går till final.

Två tidiga mål för hemmalaget slog an tonen i den andra semifinalen mellan Bollnäs och Villa. Dirigent var Per Hellmyrs. Med den krökta taktpinnen slog han först en rak djupledsboll till Mickelsson, som fick tid att vända upp och panga in 1-0. 41 sekunder senare stod det 2-0 på resultattavlan. Hellmyrs plockade upp bollen på egen planhalva och åkte bokstavligen rakt igenom hela Villaförsvaret innan han skickade in bollen i nätmaskorna bakom Thimfors i Villamålet. En solklar kandidat till årets mål i svensk bandy.

Redan i den sjätte minuten tvingades bortalaget ta sin Time Out för att försöka hämta sig efter chockstarten. Bortalaget fick ordning på vissa bitar men något hotande konstruktivt spel såg vi inte av det annars så spelskickliga Villa. Istället gjorde Ville Aaltonen 3-0 i slutet av första halvlek, och sett till målchanser var Bollnäs, innan paus, närmare både 4-0 och 5-0 än vad Villa var en reducering.

Till andra halvlek kom Villa ut med en större beslutsamhet och rakare spel och den första kvarten ställde man Bollnäs försvar på prov. Men när kraftansträngningen inte gav önskat resultat mattades bortalaget åter och Bollnäs kunde ganska enkelt manövrera ut ett Villa som uppträdde konfunderat och frustrerat.

Matchserien går vidare och på tisdag möts lagen i Lidköping. En match som förhandsfavoriten Villa måste vinna för att hålla liv i gulddrömmarna.