Bollnäs – Jenisej 3-5

En avgörande gruppspelsmatch mot Jenisej, inte den enklaste uppgiften man kan ge sig på. Matchen inleds i ett behagligt tempo där lagen har respekt för varandra, känner lite på motståndaren helt enkelt. I 15 minuten orsakar ett försvarsmisstag att två Jenisej spelare friställs med #25 Prytz, 0-1.
I 20 minuten rycker sig en Jenisej spelare loss och kommer fri, 0-2 vilket blir halvtidsresultat.

Under först 9 minuterna av andra halvlek så drygar Jenisej ut sin ledning till 0-5, kändes håglöst och en rejäl uppförsbacke. Men det kommer att ändra sig, tyvärr lite för sent. #4 Hellmyrs skickar in bollen i maskorna i den 40 minuten efter assist av #11 Berlin, i den 53 minuten så kommer tvåan på hörna även denna gång #4 Hellmyrs, assist #6 Ståhl. Känns som om detta ger lite energi och i 58 minuten gör #14 Helavouri kanske turneringens vackraste mål så här långt, framspelad av #11 Berlin.

Matchen slutar 3-5 och därmed är World Cup slut för oss denna gång. Nu får vi åka hem, slicka såren och satsa på serien istället. Glädjande den kväll var den tillresta Flames klacken som sjöng och stötta laget under hela matchen.

//Klas ”Boråsarn” Ström