Flodstam tvåmålsskytt idag Foto: Micael Kolsmyr, arkivbild

Bollnäs knep tredjeplatsen

På söndagsmorgonen svensk tid spelade Bollnäs match om tredjeplatsen i turneringen mot Edsbyn. Chans till revansch alltså efter förlusten i förrgår.

Matchen började lite snöpligt då delar av belysningen i arenan slocknade efter bara två minuter så domarna fick blåsa av matchen. Efter dryga fem minuter kom ljuset tillbaka och matchen återupptogs.

Bollnäs spelade idag sin bästa match i turneringen. Bra tempo och bättre i både anfall och försvar än tidigare matcher. Känslan var att Bollnäs var väldigt hungriga på att vinna denna sista match i turneringen. Redan i femte minuten hade Bollnäs en boll i mål men målet döms bort på grund av offside. Samtidigt som TV-produktionen visar repriser på Mickelssons bortdömda mål gör Edsbyn istället 1-0 i anfallet efter. Riktigt snopet. Men Bollnäs studsar snabbt tillbaka då Fagerström driver upp på vänsterkanten och sätter kvitteringen från väldigt snäv vinkel bara minuten efter Edsbyns ledningsmål.

Bollnäs fortsätter att spela väldigt bra med fina kombinationer i anfallsspelet. Många fina målchanser radas upp. Den giftigaste var när Milerud frispelar en bollnässpelare som jag inte kunde uppfatta vem det var, men Karlström i Edsbyns mål stod i vägen den gången. Men Bollnäs trummar på. Halvtimmen in i matchen skapar Bollnäs en hörna. På andra hörnreturen håller sig Philip Flodstam framme och slår in 2-1 från nära håll.

Innan domaren blåser av för halvtid har Bollnäs gjort ytterligare ett mål. Fagerström får bra träff på hörna. Innan dess hade Bollnäs haft ytterligare en boll inne men det målet dömdes också bort. Antagligen på grund av interference av målvakten då han kördes över av två bollnäsanfallare. Oskar Westh, mycket pigg och involverad i spelet under hela turneringen, hade också ett bra skott på mål innan halvtidsvisslan.

I inledningen av andra halvleken utökar Bollnäs sin ledning till 4-1. Fagerström är på väg igenom och stoppas ojuste. Straffen tar Mickelsson och han sätter som vanligt bollen säkert i mål.  Bollnäs har därefter två bra lägen att sätta femman. Fagerström med bra fart får på ett bra skott som Karlström räddar. Efter det är det nära på hörna men Karlström står i vägen även för det.

Med halvtimmen kvar kommer reduceringen för Edsbyn genom ett skott strax utanför straffområdeslinjen. I och med det målet förändrades matchbilden helt. Från att Bollnäs såg ut att ha full koll på händelserna kom Edsbyn och sköljde över Bollnäs i anfall efter anfall och Aihonen fick rada upp några riktigt fina räddningar. 4-3 kommer några minuter senare efter lite slarv i bollnäsförsvaret och Bollnäs tar time-out. Känslan där var att Edsbyn höll på att ta över matchen.

Med 20 minuter kvar kommer ett viktigt mål för Bollnäs. Helavuori åker upp på vänsterkanten och gör ett mål som nästan är identiskt med det han gjorde förra matchen mot Edsbyn. Från ingen vinkel alls lägger han in bollen bakom Karlström och ger Bollnäs en tvåmålsledning igen. 5-3.

Några minuter senare bjuder våra ungdomar på riktig bandygodis. Oskar Westh åker upp med bollen från egen planhalva och dribblar sig igenom hela edsbylaget och lägger sedan ett riktigt smörpass till Philip Flodstam som sätter 6-3. Edsbyn tar time-out men skapar inte mer än en reducering till 6-4 i 92:a minuten vilket också blir slutresultatet.

Skönt att få en seger med sig från turneringen och roligt att se hur spelet blev bättre och bättre för varje match som gick. Fagerström fick igång målskyttet och stod för två mål idag. Många av spelarna har inför säsongen lyft fram Oskar Westh och Philip Flodstam. Att de tagit stora kliv från förra säsongen. Och det märktes denna turnering. Riktigt roligt att se hur Oskar Westh tar för sig på planen och Flodstam som håller sig framme och sätter två bollar idag.