Bollnäs nollat i andra kvarten

Blåst och snö. Inga drömförhållanden för bandy. Isen förefaller dock väl spelbar hela matchen.

Det tar bara Oscar Wikblad 2 minuter och 20 sekunder att utnyttja en förlupen boll i Bollnäs straffområde för att ge gästerna en tidig ledning inför 2283 åskådare. Lite för tidigt, lite för enkelt.

Utan att matchen är sådär riktigt het så låter domare Bergman lagen spela fast båda nog skulle haft utvisningar där motståndaren i bästa fall fick frislag med sig.

Bollnäs fredar sedan målet i ytterligare 34 minuter, innan Hans Andersson med en helt egen lååång soloraid kan utöka ledningen till 0-2. Matchens prestation. Dessförinnan har Bollnäs spelat upp sig och skapar lite chanser, men blivit för omständliga för att komma till riktigt vassa avslut.

Drygt tio minuter in i andra halvlek utnyttjar Edsbyn ett frislag där Bollnäs blir allt för stillastående och låter Liw glida igenom för ett rent avslut inne i straffområdet till 0-3. Prytz helt chanslös på den bollen.

Bollnäs begär Time-out efter 66 minuters spel. Efter den börjar Bollnäs spela mer på lyft mot fler spelare på topp, men har svårt att få fast bollarna. Än svårare att komma till avslut. Faktum är att jag inte kan påminna mig ett enda i andra halvlek.

2a kvarten 0-4
Foto Micael Kolsmyr

Med minuter kvar 0-4, på hörna. Mattias Hammarström. (Det känns som om jag skrivit det här förr).

Edsbyns defensiv är klockren, men jag kan ändå inte låta bli att lida med sina hemmaspelare som bjuder upp till en bra match där man kämpar hela matchen trots att uppförsbacken blir allt brantare och målen uteblir. Bollnäs gjorde nog ikväll vad man kunde för att göra matchserie av det här, men man räckte inte till. Om Bollnäs klarar av att vända den här matchserien, särskilt efter det lagen visat upp så här långt, så är det Jerringprisklass på det. Bara att bryta ihop och komma igen. För lagets skull hoppas jag att man säljer sig dyrt i nästa bortamatch, så att serien kan avslutas med hedern i behåll.

Tommi Karppanen

2a kvarten 0-4
Foto Micael Kolsmyr