Bollnässeger i elitseriepremiären.

AIK, den stöddiga nykomlingen, med anfallsvapen som Pavel Ryazantsev och Patrik Nilsson stod för motståndet i premiären för årets elitserie. Bollnäs går inte bara segrande ur striden, utan vägrar superanfallarna nätkänning.

AIK har inte kommit till elitserien för att be om ursäkt för sin plats. Utifrån vad man visat under försäsong, och gårdagens match, så kommer flera etablerade lag att få obehagliga upplevelser av Stockholmsklubben i vinter. Ett anfallspar som stavar Pavel Ryazantsev och Patrik Nilsson ÄR ett hot mot vilket lag som helst.

Men fredagen till ära hade Team Westh, Wiik, Larsson och Virtanen en annan agenda. Snickeri. Man spikade helt enkelt igen framför eget nät. Inte ens åtta hörnor (AIK vann hörnstatistiken med 8-4) räckte för att hitta något hål. När inget annat hjälpte, så fick Team överliggaren kliva in och sätta stopp (Patrik Nilsson närmast att näta med en ribbträff i andra halvlek).

Inför match var väl ändå hemmalaget den tippade favoriten, men starten av matchen blev tuffare än väntat, och man fick vänta till den 27 matchminuten innan Mickelsson kunde ge Bollnäs hemmaledning på straff, efter att själv blivit nerriven efter ett snyggt lyft.

11 minuter senare utökar Wiik ledningen med ett flipperskott, efter att Oskar Westh gjort ett snyggt förarbete. Lite oklart hur många som var på det skottet (som skulle missat med god marginal), innan studsen ställde Bergwall i målet låter jag vara osagt.

I andra halvlek behöver publiken bara vänta i knappt fyra minuter, innan Hellmyrs efter en räd på sin högerkant, hittar in till Christian Mickelsson, som kan styra in 3-0.

Bollnäs gör även ett snyggt 4-0-mål, som dock döms bort för offside. (Helt i sin ordning).

Trots time-out från gästerna, så kan Bollnäs kontrollera resten av matchen ganska säkert och inkassera sina första 2 poäng i årets elitserie.

Undertecknad känner att det åter igen behöver uppmärksammas, att Bollnäs håller nollan i matchen. En härlig debut på Sävstaås för vårt nya burlejon Pertti Virtanen, och ett defensivt styrkebesked att hålla superduon mållösa i 90 minuter + tillägg. Självförtroendet som Oskar Westh, Samuli Helavuori och Christian Mickelsson för närvarande visar upp värmer supporterhjärtan. Detta tillsammans med tryggheten, glöden och offerviljan hos backlinjen med evigt unga Andreas Westh vid rodret (äter några skott på närdistans), fulländar upplevelsen. Om jag ska hitta en smolk i bägaren, så är det att man kanske transporterade mer boll och passade den inom laget mindre än man gjorde i World Cup.

Härnäst på spelschemat är det bortamatch mot Vänersborg (tisdag 5/11), som förlorade mot SAIK i premiären. Där kan vi räkna med ett motstånd, som på hemmaplan kommer att vara laddade med revanschlusta.

Därefter väntar hemmamatch, nästa fredag (8/11), mot den andra nykomlingen. Nedflyttningstippade nykomlingen Åby/Tjureda. En match där BGIF är storfavorit, men kommer att behöva dyrka upp ett lågt stående försvar.

Tommi Karppanen