Delad poäng i derbyt

Det blev som förutspått en jämn och tät tillställning på Sävstaås i årets annandagsderby. Edsbyn gick till pausvila med 2-0 vilket inte alls speglade matchbilden. Men Bollnäs och Daniel Berlin kunde bryta tillbaka i andra och matchen slutade 2-2.

Städtanterna från Småstadsliv roade innan matchen. Foto: ©Anders Gårdestig

Städtanterna från Småstadsliv roade innan matchen. Foto: ©Anders Gårdestig

Bollnäs inledde matchen piggt och man såg att hela laget var påkopplat redan från start. Ville Aaltonen verkade extra spelsugen och läckra dragningar i början av matchen men det ledde tyvärr endast till en resultatlös hörna.

Bollnäs var det lag som drev matchen och ägde mest boll. Det kändes som att bollinnehavet under första halvlek var 75/25 i Bollnäs fördel. Men som vanligt var det just i den sista tredjedelen som det saknades lite hos Bollnäs. De kom ändock fram till en hel del farliga lägen och skapade några hörnor, men bollen ville som vanligt inte in.

Matchen var mållös i 30 minuter. Då fick Edsbyn en hörna (tror det var deras första) på ett av få anfall från de röd/blå i första halvlek. Och som det brukar bli i sådana här matcher så sätter de hörnan. 0-1 till Edsbyn kändes väldigt orättvist sett till hur matchen hade sett ut. Målskytt på hörnan var nyblivna pappan Hasse Andersson.

0-2 kom några minuter senare när Daniel Liw rinner igenom Bollnäsförsvaret och rundar Aihonen i målet.

Ingen ytterligare av värde hände innan den 4109 personer starka och frusna publiken fick gå och fika, utan 0-2 stod sig.

4109 personer trotsade kylan och hejade fram Bollnäs till en poäng. Foto: ©Anders Gårdestig

4109 personer trotsade kylan och hejade fram Bollnäs till en poäng. Foto: ©Anders Gårdestig

Berlin räddade poängen

Bollnäs kom ut starkt i andra halvlek och redan i första anfallet stötte Erik Stoor fram bollen till Daniel Berlin som dribblar bort hela Edsbyn och sätter 1-2 till hemmapublikens stora glädje.

Bollnäs fortsatte att pressa på bra. De höll hög press och lyckades sno åt sig bollen vid ett flertal tillfällen ifrån Edsbyförsvarare. Med cirka 20 minuter kvar på matchuret kapar Daniel Jonsson en Bollnässpelare och åker ut på 10 minuter. För att hjälpa Bollnäs ytterligare så säger Joakim Svensk några väl valda ord till domaren och får också åka och sätta sig och vila i 10 minuter.

Med två man mer på banan kan Bollnäs spela ut ännu mer och med kvarten kvar får de hörna och matchens gigant Daniel Berlin träffar rätt och matchen är kvitterad.

Bollnäs gick sedan för seger, men inga fler mål föll under matchen även om Bollnäs hade en boll i nät efter hörna. Domaren dömer bort målet. I matchens sista sekunder får Edsbyn ett gyllene läge att ta segern när det blir lite strul framför Aihonen i Bollnäs mål, men det redde ut sig och matchen slutade oavgjort.

Det här blev ett typiskt derby. Jämnt och tätt, men kanske inte med så heta känslor som man kunde vänta sig även om det blev en del ordväxlingar och gruff under matchen. Domare Roland Fager höll ändå matchen på en bra nivå och var väldigt sparsam med utvisningar och tillät lite extra hårda tag.

Anders Gårdestig