Det blir hälsingederby i kvartsfinal!!

Bollnäs gjorde processen kort med Tillberga i den serieavslutande bortamatchen. Spänningen för kvällen låg istället i att se vilket lag som skulle bli Bollnäs kvartsfinalmotståndare. Valet föll på Edsbyn. Let´s Get Ready to Rumble!

Ikväll spelades den sista omgången i årets elitserie. För Bollnäs väntade bortamatch mot Tillberga. Frågeställningarna vi bar med oss innan matchen var om Bollnäs skulle lyckas hålla segersviten vid liv och vilket lag som Bollnäs skulle få möta i kvartsfinalserien. Tre minuter in i matchen kändes första frågan tämligen säkert, med ja, besvarad. Tvåmålsledning för bortalaget mot det redan kvalserieklara Västeråslaget. Oskar Olsson och Daniel Berlin var tidiga målskyttar. Efter tio minuter stod det 0-3 på resultattavlan genom hörnmål av Mickelsson. Resten av matchen spelades mest av i träningsmatchlik form.

#14 Samuli Helavuori gör mål mot Tillberga

#14 Samuli Helavuori gör mål mot Tillberga Foto Per Jarefjord

Bollnäs dominerade matchbilden stort med det var också två lag som förstod att kommande matcher är av betydligt viktigare art. Mål fortsatte att trilla in och slutresultatet skrevs till 4-9. Resultatet betyder att Bollnäs nu har tolv raka segrar och 15 matcher i rad utan förlust. Det är en god trend att ta med sig in i slutspel. Bollnäs målskyttar i matchen var Mickelsson x3, Helavuori x2, Ståhl x2, Olsson och Berlin.

På tal om slutspel.

Bollnäs slutade på tredje plats i tabellen efter Västerås och Villa. När Bollnäs tur kommit att välja kvartfinalmotstånd stod valet mellan Edsbyn och Hammarby. Bollnäs valde Edsbyn.
Till Radiosporten förklarade Jocke Forslund att det främst var de korta resorna som fällde avgörande. Men han tillade även att detta är en matchserie som är rolig för hela bygden. Han tror att det blir tighta matcher men det hade det blivit oavsett vilket lag av de åtta slutspelslagen som blivit kvartsfinalmotståndare.

Nu laddar vi om batterierna till lördag då den första kvartsfinalen spelas på Sävstaås. Matchstart klockan 20:00!

/ Josef Persson