Effektivt Edsbyn slog Bollnäs i finalen

Idag möttes Bollnäs och Edsbyn i finalen av minicupen som fortfarande verkar kallas Champions cup men som i praktiken är ett distriktsmästerskap mellan Edsbyn, Bollnäs, Ljusdal och Broberg.

Bollnäs börjar matchen bra och ser mycket piggare ut än sina motståndare. Bollnäs tar också ledningen efter dryga tio minuter så Pär Törnberg lite överraskande tar ett skott strax utanför straffområdet. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Bara några minuter efter Pärtans mål blir Oskar Wikblad frispelad och kvitterar för Edsbyn.

Matchen är ganska chansfattig. Båda lagen spelar mycket bra försvarsspel. När det väl skapas lägen är det Edsbyn som är effektivast. Wikblad ger Edsbyn ledningen på hörna. Mickelsson kvitterar kvarten senare på straff efter att Björklund rivits ned i friläge.  Då återstår fem minuter av halvleken. När domaren blåser av för halvtidsvila står det 4-2 till Edsbyn efter två snabba hörnmål av Mattias Hammarström.

I början av andra halvlek tar sig Daniel Liw fram. Han krånglar och tråcklar sig förbi spelare efter spelare och blir till slut fri med Prytz i Bollnäsmålet och utökar ledningen till 5-2.

Bollnäs har väldigt svårt med att komma fram i några farliga lägen och det börjar se lite moloket och uppgivet ut i laget. Bollnäs skapar många hörnor men får inte in bollen. Med dryga 20 minuter kvar får dock Bollnäs in en kvittering. Spinnars drar på ett långskott efter en hörnretur och bollen tar på en edsbyförsvarare och går in i mål. 5-3 och Bollnäs hade känning igen. Men närmare än så skulle Bollnäs inte komma. I 88:e minuten kontrar Martin Frid in 6-3 och i matchens sista minut avslutar Hammarström målskyttet till 7-3.

Sammanfattningsvis kan man säga att detta var en match mellan två mycket jämna lag. Chansmässigt var det helt jämnt. Det som avgjorde idag var att Edsbyn satte tre av sina sex hörnor samtidigt som Bollnäs inte lyckades förvalta någon av deras 14 hörnor.

Niklas Prytz vaktade Bollnäs mål ikväll. I Edsbyn stod Anders Svensson första halvlek och Erik Persson andra halvlek.

Anders Gårdestig