En poäng i Trollhättan.

Många bandymatcher har jag sett, men den här går till historien som en av de mer underliga.
Första halvlek skulle jag nästan säga att det påminde om P12, Bollnäs ägde boll det mesta och skapade en del chanser. Gripen körde ”långa bollar på Bengt” är inte riktigt säker men jag tror Gripen gjorde mål på sina fyra första skott på mål.
Det första var en butelj högt vid stolpen, inte lätt för Prytz. Westh skickar bollen i mål efter pass från Berlin, 1-1 nu kör vi. Men icke Gripen får en ny chans och gör 2-1, ytterligare några minuter senare så blir det 3-1. Mickelsson slår in 3-2, men inte då heller kommer vändningen som vi väntar på, utan i 25 minuten så får Gripen in 4-2. Spelet går därefter över något mer i Bollnäs favör, Gripens anfalls iver stoppas något och några fler mål blir det inte i denna halvlek.

Andra halvleken är som en helt ny match, Westh, Hellmyrs, Berlin och Helavouri ja hela laget visar upp en fart och en vilja som man inte var i närheten av i första. Men säg den glädje som varar, i denna offensiv så lyckas Gripen slå in 5-2. Man skulle kunna tro att detta skulle ta musten ur våra orange/blå krigare, men icke. Gripen får allt svårare att hänga med, vilket resulterar en utvisning och strax därefter kvällens första straff. Mickelsson skjuter, på målvaktens retur är vi först men även den avvärjs.  Vi kör på, det skjuts i ramen, utanför och ett antal bra räddningar. När klockan passerat 65 minuter så klarar inte gripen av att freda sig längre då Hellmyrs ges chansen, 5-3. Ytterligare sju minuter går då Helavouri slår in 5-4, tillresta supportrar börjar vädra morgonluft. Det går ett par minuter sen får vi chansen på ytterligare en straff, Björklund ska lägga den. Det är knappt man vågar titta, men det gjorde jag. Ett bra skott i krysset som jag två timmar senare inte fattar hur Gripens målvakt hinner slänga sig och med händerna stöta den till hörna. Bra skott och en bra räddning.

Gripen tar en timeout, men det hjälpte föga. I 86 minuten så får Berlin och Hellmyrs tillräckligt med ytor för att sätta 5-5. Det var trångt i Gripens zon, det var en buss av den större modellen en dubbeldäckare alltså som parkerat.

Några fler mål blev det inte, jag tar ikväll med mig Bollnäs spel i andra. Bra fart och variation, misstänker att ett litet uns av underskattning smugit sig in i det undermedvetna i första halvan av matchen. Som Westh sa” hade vi satt hälften av våra chanser hade vi gjort fem till”

Helavouri fick pris som kvällens lirare av Giffare i väst, tack till Pelle Hedblom på Kenny Gustavsson agenturer som skänkt en ETERNA skjortan.

 

Klas ”Boråsarn” Ström