Bollnäs Frillesås 6-4
Patrik Nilsson levererade hattrick. Foto: Kolsmyr

En skön och efterlängtad seger!

Det var några matcher sedan men ikväll blev det äntligen seger för Bollnäs. En viktig seger som ger energi och arbetsro inför fortsättningen, och inte minst självförtroende. Och att Patrik Nilsson gör hattrick, det gillar vi!

Ett lätt, inte alltför störande, snöfall landade på isrektangeln och skapade lite klassisk bandykänsla. Inför matchen ikväll så kändes det nödvändigt med en seger. Det var länge sen giffarna vann men man har ändå flera goda prestationer från de senaste matcherna som tyvärr inte renderat så många poäng. Det har varit uddamålsförluster och tappade poäng i slutminuter.

Det började dock väldigt bra ikväll. Det tog bara en halvminut innan första bollen låg i kassen bakom Frillesås målvakt, Mickelsson siste man på bollen. Bollnäs var väldigt heta och Frillesås kändes aningen virriga första kvarten. Här borde Bollnäs ha satt några kassar till. Man hade flera klara lägen och fem hörnor som kom där i inledningen. När inte målen kommer så går man också miste om den viktiga energi som mål ger. Istället börjar Bollnäs slarva en del. 1-1 kommer efter ett lyft som Frillesås Pochkunov hinner upp precis innan kortlinjen och spelar in till Brandin som styr in den. Brandins klubba kändes onödigt lång där med tanke på att det fanns flera Bollnäsklubbor i närheten. Några få minuter senare sker ett onödigt bolltapp på mitten som öppnar upp för ett friläge för Frillesås och Bollnäs behöver ta till oschyssta metoder. Straff till Frillesås således och 1-2. Och ytterligare ett par minuter senare så sker återigen slarv i passningsspelet och Frillesås sätter ett skott i fritt läge i målramen. Där och då kändes det väldigt bra att det inte blev 1-3.

Bollnäs försöker hela tiden att gå framåt men passningsspelet sitter inte som det ska och det leder emellanåt till farliga omställningar för Frillesås. Bollnäs hade 8-1 i hörnor under första halvleken och efter de 6 första så kunde man känna en viss frustration. Många målchanser och inte ens hörnorna satt. Men så kommer två raka. Nilsson pang upp i nättaket! Mickelsson pang upp i nättaket! Kändes väldigt bra med de hörnmålen in i halvtidsvilan och ledning med 3-2.

Andra halvlek inleds med ett tyngre Bollnäs som försöker att äga mer boll och sätta ett högre tryck. Ett viktigt 4-2 mål byggt på stor rutin kommer i den 55:e minuten då Helavouri lägger ett pass på Nilsson som rundar en back och i ganska snäv vinkel sätter en tunnel på Frillesås målvakt, ett viktigt mål i det läget. Bollnäs känns nu stora och stabila och när Flodstam kämpar in 5-2 i den 68:e minuten, då Frillesås inte lyckades få undan bollen, ja, då kändes det klart. 6-2 kommer också med kvarten kvar och Nilsson kan notera hattrick då han styr in ett inspel från Mickelsson.

Matchens snyggaste prestation får vi nog annars tillerkänna Frillesås unge spelare Gustav Friman. I den 77:e minuten kommer han med fart, lägger upp bollen på bladet, och hoppar mellan två Bollnässpelare in i straffområdet och trycker in bollen, 6-3 i det läget. Bandy candy på hög nivå! Den killen kan bli riktigt, riktigt bra! Lägg namnet Gustav Friman på minnet.

Totalt sett en bra match av Bollnäs och en rättvis seger. Och viktigt att våra forwards levererar. Bollnäs skulle, med en större effektivitet, kunna ha gått ifrån i denna match redan i första halvlek. Många målchanser och hörnor. Finns delar av matchen där dalarna bli lite för djupa med bolltapp och slarv. Men Bollnäs har presterat flera bra insatser på slutet och den här segern ger energi och arbetsro till ytterligare utveckling.

Närmast väntar Motala på bortaplan onsdag kväll.

Roger Henningsson