foto Kolsmyr

Intervju med Elitgruppen

Nu har det gått ungefär en månad sedan säsongen tog slut för vår del. Den största besvikelsen har lagt sig och vi har börjat blicka framåt. Vi har ställt lite frågor till vår elitgrupp.

Vi värvade in Linus Pettersson, Kasper Sandgren, Rasmus Skarps, Arvid Rönnlund och Johan Törnberg inför förra säsongen, hur tycker ni dom har kommit in i laget?

”Vi tycker de har kommit in bra. Linus har bidragit mycket med sin erfarenhet på isen och i omklädningsrummet, har varit en viktig faktor till vårt unga lag. Kasper och Rasmus hade med sig elitserieerfarenhet från andra föreningar och trots att pojkarna är rätt unga än(född 02 & 03) så har de hittat sina roller och kommer växa mycket till nästa säsong. Sedan har vi våra 04:or Johan och Arvid som haft utvecklingsavtal med Katrineholm under vintern och fått spela mycket i Allsvenskan, båda fick även debutera i Elitserien. Där har vi riktigt spännande namn som kommer överraska många redan till nästa säsong.”

Hans Andersson lägger skridskorna på hyllan efter en fantastisk karriär. Hasse har varit väldigt drivande i vårt spel, hur är planen att ersätta honom?

”Hasse har varit en starkt bidragande orsak till att vi utvecklats och många har lärt sig mycket av Hasse. Vi ser en stor potential i den befintliga truppen och vet att dom unga kommer ta ett stort steg nästa säsong och att vi som lag kommer kunna prestera ett bra spel som gör att vi hanterar det utan Hasse.”

Oskar Westh kontrakt går ut, hur tänker ni kring honom och chanserna att han förlänger sitt kontrakt med Bollnäs?

”Vi var tidiga i säsongen med att erbjuda Oskar ett nytt längre kontrakt som han har på sitt bord. Vi vill fortsätta den långsiktiga satsningen med våra spelare. Skulle det vara så att Oskar väljer att testa något annat så får vi acceptera det och hoppas på att han återvänder snabbt tillbaka. I så fall kommer vi kanske ta in någon som kan ersätta honom.”

Hur ser ni på lagbygget i dagsläget om vi tittar på dom olika lagdelarna och eventuella behovet av att förstärka? Vad behöver/vill man ha in för spelartyp?

”Vi har en enormt stark tro på den befintliga truppen och de har visat under säsong att vi har det i oss. Vi värvade förra året flera spelare som vi ser kan växa och utvecklas ytterligare till nästa säsong men vi håller oss ändå uppdaterade hela tiden och skulle det öppnas upp en möjlighet till en förstärkning så tittar vi på det så klart. Men vi vill hålla ekonomin i ordning för att inte hamna i den sitsen där vi var för några år sedan. Det vill ingen, varken vi eller våra supportrar.”

Om vi blickar ännu längre fram så är det en hel del kontrakt (12st) som går ut efter kommande säsong, hur tänker/jobbar ni med det?

”Vi jobbar redan nu med nästa säsong och planerar och har en plan. Målbilden är att fortsätta utvecklas och skapa förutsättningar för att vi ska vara ett topp 4 lag.”

Miljonklubben startades för två säsonger sedan med syftet att stärka Elitgruppens möjligheter och ekonomiska förutsättningar att värva och behålla spelare, hur har utfallet varit så här långt tycker ni och hur avgörande kan dessa pengar vara för att tex förlänga med en så viktig spelare som Erik Pettersson?

”Miljonklubben är helt avgörande för att vi ska kunna ha ett lag som är med och fajtas om dom ädla valörerna. Ska vi överhuvudtaget kunna ha världsstjärnor som Erik Pettersson i laget, så är Miljonklubben en förutsättning för oss att kunna ha honom kvar, Vi vill gärna ha Erik i våra färger många år framåt och för redan en dialog med honom. Så vår vädjan till er som bidrar extra för klubben, fortsätt med det så försöker vi säkerställa ett flerårigt samarbete med honom.

Ni är väldigt viktiga!!!

Elitgruppen