Emilia Ingeroth gjorde Bollnäs enda mål för dagen efter en snygg genomåkning från egen planhalva. Foto: Anders Gårdestig, arkivbild

Kämpig match på bortaplan

Fina räddningar och en kämparinsats i 90 minuter räckte inte i dagens match i damallsvenskan där Bollnäs förlorade mot Söråker på bortaplan.

Matchen börjar med jämt spel. Båda lagen turas om att driva boll. Söråker håller hög press och skapar lite stress i Bollnäs försvarsarbete. I matchens 8:e minut så sätter Söråker ett mål och tar ledningen med 1-0. Strax efter så blir det ett kortare avbrott på grund av en skada i isen. Båda lagen får då chans att prata ihop sig. 

Söråker fortsätter första halvlek med att hålla hög press och ha övertaget i bollinnehav. Bollnäs styr dem bra och trycker ut dem på kanterna. Där får Söråker dock komma runt några gånger för mycket och de skapar en del hörnor. Allt detta utan mål. Josefina Voutilainen står för många fina räddningar och gör en riktigt bra prestation. I slutet på första halvlek så kommer ett långt utkast från Josefina som når fram till Sara Lindholm som gör en klockren nedtagning och driver sista biten mot mål och skjuter. Det räddas av Söråkers målvakt ut till hörna som skjuts utanför. Det blir halvtidsvila, det med en ledning för Söråker med 1-0.

Andra halvlek startar med några snabba mål från Söråker och efter 49 spelade minuter så har det ökat på sin ledning till 4-0. Bollnäs tar time out. Efter den så startar Bollnäs med högre press. Mer driv och delaktighet i matchen. I matchens 55:e minut så gör Emilia Ingeroth en genomkörning från egen planhalva och skapar ett friläge som hon sedan sätter. Resultatet är reducerat till 4-1. 

Söråker fortsätter att äga matchen och spelar sitt spel. De har nu höjt farten och har högre press. Bollnäs är hungriga och fortsätter jaga. De gör vad de kan för att sätta käppar i hjulet för Söråker. Trots några bra räddningar av Josefina och bra försvarsjobb av Bollnäs så lyckas Söråker peta in några mål till. Bollnäs ger sig inte. Efter 70 spelade minuter och ett resultat på 7-1 så skapar Bollnäs några fina chanser till mål på genomkörare av flera spelare. Tyvärr utan vidare resultat. Lägena skapas men inga mål.  Söråker fortsätter däremot att göra mål och när domaren blåser av matchen så vinner Söråker med 10-1.

Natali Ingeroth