Category
A-laget, Målvakter, Spelare

1. Patrik Aihonen

Beskriv dig själv. Vem är du?

-Jag är en väldigt lugn person. Jag är inte den som pratar mest. Lugn och stabil.

Vad pysslar du med utanför bandyn? Några hobbys?

-Man hinner inte med så mycket annat än jobb och träning. Jag tycker det är roligt och rogivande att vara ute och fiska. Det intresset har blossat upp ännu mer nu i år. Det är lugnt att komma ut på sjön och ha det tyst och tänka på något annat. Annars gillar jag att vara med familjen.

Är du skrockfull inför matcher? Om du behöver göra något på något speciellt sätt inför en match?
-Ja delvis är jag nog det. Jag börjar alltid med vänster skridsko och benskydd först. Sedan har jag mina ritualer innan match. Gör saker på samma klockslag hela tiden. Klär på mig ett visst antal minuter innan match och har en inre rant som jag går ige- nom någon minut innan jag går ut på isen. Värmer upp på sam- ma klockslag och stoppar i sig någon banan efter uppvärm- ning. Det blir liksom samma saker varje gång. Mycket av det där tänker jag inte på att jag gör längre. Jag har ingen aning om varför jag tar på mig efter ett visst mönster. Jag vet inte vad det kommer ifrån bara att jag gjort på samma sätt hela tiden.

-Ibland när jag tycker att det går lite halvknackigt så kan jag spänna åt något spänne på benskyddet lite hårdare och lite sådana grejer. Om det går bra då så fortsätter jag likadant. Det går i perioder. Samma sak med om jag spelar i blå eller svart tröja. Ibland tycker jag att jag är mycket bättre i blå tröja och ibland att jag är mycket bättre i svart tröja.

Hur ser du på laget som vi har nästa säsong?

-Jag tycker att vi har förstärkt laget. Vi har fått in Mossan och Fager som är två ruskigt bra spelare. Det vet ju alla som har koll på bandy vad de kan. Mossan har en jätterutin med allt han har vunnit och det kan ju vara en väldigt bra tillgång att han är van att vinna och vara med långt framme hela tiden. Det är ju inte så många i laget som har den erfarenheten ändå. Fager ser man ju att han är en riktigt bra bandyspelare. Det visste man ju innan också men nu ser man det på nära håll.

Vad har du för tankar inför säsongen?

-Personliga mål är ju att spela så bra att jag får stå så många matcher som möjligt. Det är ju det man vill göra. Man vill helst spela varje match och då måste man försöka vara så pass bra att man får göra det. Att ge sig själv chansen att få spela. Både för sin egen skull och för att kunna hjälpa laget.

-För laget gäller väl att vi vill försöka nå så långt vi bara kan. Det har varit surt att åka ut mot Edsbyn i kvartsfinal i tre raka matcher två år i rad så det vill man ju inte vara med om igen.