Category
A-laget, Mittfältare, Spelare, Ytterhalvor

14. Samuli Helavuori

Beskriv dig själv. Vem är du?

– Jag kommer från Björneborg i Finland. 28 år. Har bott i Boll- näs i åtta år nu. En ganska lugn och snäll kille. Famljefar nu för tiden. Tvåbarnspappa.

Vad pysslar du med utanför bandyn? Några hobbys?

– Jag jobbar halvtid med rekrytering och bemanning. Annars försöker jag få så mycket tid med familjen som möjligt. Jag är borta så mycket under bandysäsongen. Fiske är ett stort intresse men jag önskar jag hann fiska mer än vad jag gör idag. Det är mest träning, jobb och familj som fyller mina dagar.

Är du skrockfull inför matcher? Om du behöver göra något på något speciellt sätt inför en match?

-Nej jag har varit det förut men inte nu för tiden. Jag har släppt det där. Förr var det mycket. Exakta tider som man skulle äta innan. Nu har jag släppt på ganska många sådana grejer. Jag börjar med vänster skridsko när jag tar på mig men det är inget jag tänker något särskilt på. Det går automatiskt.

-Eller förresten. Jag har en grej. Jag sover middag när det är matchdagar. Det gör jag aldrig annars men är det matchdag så lägger jag mig och vilar en stund innan. Det är något som sitter i systemet.

Hur ser du på laget som vi har nästa säsong?

-Det ser bra ut. Vi har jättemånga duktiga spelare på alla positioner så det känns väldigt bra. Gäller bara att vi får ihop det med nyförvärven och att vi synkar ihop det över hela banan. Då tror jag det kan bli riktigt bra. Det tror jag. Men det krävs lite tålamod och tid innan allt sätter sig på plats bara. Men känslan är bra.

Vad har du för tankar inför säsongen?

-Målet är väl att ta ett steg till från förra säsongen och det tyck- er jag vi ska kunna göra också med tanke på den trupp vi har.