Category
A-laget, Mittfältare, Spelare

17. Daniel Mossberg

Han var två år när han fick sin första bandyklubba och nu 36 år senare har han faktiskt hittills bara spelat i tre klubblag – och bara ett svenskt. Daniel Mossberg har en annorlunda klubbkarriär: tre år i Zorkij, tre år i Dynamo Moskva och resten av karriären i Sandviken och landslaget.

Bollnäs blir alltså Daniel fjärde klubb.

-Jag ville ha något nytt men satt fast i kontrakt med SAIK så det var först i år som jag kunde skriva på för Bollnäs GIF.

Mottagande har varit fantastiskt berättar Daniel som tränat på egen hand under sommaren men under hösten pendlat från Sandviken. Han sammanfattar försäsongen som bra och proff- sig med bland annat turneringen i Ryssland. Att klubben inte har en bandyhall märks tydligt genom många resor och långa kvällar efter träningen. En hall gör stor skillnad inte minst för ungdomslagen och publiken, säger Daniel.

– Det är verkligen konstigt att Bollnäs inte har en hall för det är avgörande för sportens framtid och för ungdomsverksam- heten. Fler ungdomar kommer fortsätta spela bandy när man får helt andra träningsförhållande. Att A-laget kan träna på full- stor plan redan från augusti betyder lika villkor gentemot andra klubbar och ger ett rejält kvalitetslyft tidigt på säsongen.

Säsongen i fokus

Nu har Daniel fullt fokus på säsongen och slutspelet och ut- vecklingen av sin egen roll och laget. – Oerhört bra stämning i laget och jag stortrivs redan och det är ett väldigt bra miljö- ombyte för mig och jag känner att jag kommer att utvecklas i laget och med Svenne Olsson som tränare. Och just Svenne var en riktigt stor anledning att jag skrev på för Bollnäs. Jag har ju dessutom spelat med flera i Bollnässpelare i landslaget.

Just gemenskapen, trivseln och de högt satta målen uppskat- tar Daniel som inser att säsongen kommer att bli intensiv på alla plan. -Nu kommer jag att tillbringa mer tid med laget än med familjen och då gäller det att allt fungerar med klubben och familjen.

Är fortfarande på topp

Han vet att en del suckat och sagt att han är för gammal (38 år) och Daniel tar det som en rejäl utmaning.

– Det är upp till mig att bevisa att jag fortfarande är på topp och kan hjälpa laget och Bollnäsbandyn framåt. Jag ska ge 100 procent vid varje tillfälle och med den blandning vi nu har i laget som kommer vi att bli att räkna med.

Daniel ler och berättar igen hur mycket ny energi han redan fått i Bollnäs och han ser sin roll som drivande och hålla uppe spelet och dela med sig av sin erfarenhet till de unga spelarna i laget.

-Vem som gör målen är inte det viktigaste utan hela lagets gemensamma kraft och mål och vi ska betydligt längre i år och vi ska absolut vara topp fyra – men det blir tufft.

-Premiären hemma mot AIK kan bli magisk och roligt och viktigt för bandyn att AIK lyckas etablera sig i bandyeliten och jag hoppas på rejält med publik.

Vi återkommer till familjen i samtalet och Daniel berättar att hans två söner spelar bandy. – Dom spelar i SAIK, ler han