Category
A-laget, Försvarare, Mittfältare, Spelare

22. Ville Aaltonen

Beskriv dig själv. Vem är du?

-Jag är i grund och botten en idrottsman som lever ett aktivt liv helt enkelt.

Vad pysslar du med utanför bandyn? Några hobbys?

– På fritiden har jag de senaste åren börjat tycka det är roligt att cykla mountain bike. Det kör jag mycket på somrarna. Det intresset har kommit mer och mer nu. Sedan är det det gamla vanliga. Ute i naturen med hunden och så försöka umgås med familjen däremellan också.

Är du skrockfull inför matcher? Om du behöver göra något på något speciellt sätt inför en match?

-Nja. Jag tar oftast på mig från vänster till höger men det är bara att det blivit så automatiskt. Det finns inget skrock bakom det. Men annars har jag väl mina egna rutiner men det är mer uppladdningsgrejer som jag märkt funkar bra. Inför varje hem- mamatch äter jag avokadopasta som sista måltid före match. Jag vill ha det relativt lugnt de närmaste timmarna före match för att kunna koncentrera mig.

Hur ser du på laget som vi har nästa säsong?

-Det ser intressant ut. Det lilla vi har hunnit vara på is så känns det bra. Vi har haft bra tempo på träningarna så det känns helt OK.

Vad har du för tankar inför säsongen?

-Såklart så har vi förstärkt oss från förra året och de yngre som har fått en hel del speltid de senaste två säsongerna har tagit ytterligare kliv, så vi får ha lite större förväntningar på dem. Sedan tycker jag vi ska ha lite högre förväntningar på hela laget jämfört med förra säsongen. Det har ju rört sig en del mellan de olika lagen inför nästa säsong men jag tror ändå att det är de som varit topplag de senaste åren kommer att vara där uppe i år igen även om det varit lite turbulent.