Category
A-laget, Försvarare, Spelare, Ytterhalvor

29. Jesper Larsson

-Bandy är min livsstil, säger han och ler varmt och ögonen får energi där vi sitter i klubbrummet. Jesper Larsson an- das stolthet och glädje och sammanfattar sin A-lagssäsong mycket analyserande: -Tuff försäsong och hård konkurrens om platserna och min egen insats ser jag som stabil och växande. Jag växte in i laget och blev tryggare – och bättre på isen. Jag har tagit små kliv och lyckats uppfylla mina egna förväntningar – och också glädjande nog andras.

Mål och drömmar

Jesper drömmer om att fortsätta utvecklas i Bollnäs och ställer höga och hårda krav på sig själv. Intervjun görs strax innan han ska köra igång ett styrkepass i det tomma gymmet på Sävstaås. Han har spelat på många olika positioner i laget och han tycker att backspelet fungerat bra.

-Jag tar mig an de uppgifter jag får och jag är en lugn och stra- tegisk person och det hjälper mig att lyckas. Självklart brinner jag till då och då i matcherna – och det gillar jag.
Han gillar Svenne Olsson ledarstil och hälsar Daniel Mossberg och Christoffer Fagerströms ankomst till laget med stor glädje: – Dom två blir ett jättelyft och ger laget en rejäl tyngd.

Jesper började mycket tidigt med bandy påhejad av pappa Patrik och det har egentligen inte funnits några andra alternativ och nu drömmer han om att fortsätta utvecklas till en toppspe- lare i Bollnäs och inser att han nu är bara i början i karriären: -Bollnäs först men också landslaget och proffs i Ryssland står som mina höga mål och jag fattar att det kräver stenhård trä- ning, disciplin- men också drömmar.

Jesper jobbar som elevassistent på Nyhamre skola vid sidan av bandyn och det ger honom väldigt mycket i vardagen. -Det är väldigt lärorikt och man får kunskaper i stort och smått och om många kulturer och det utvecklar mig.

Allt fokus på bandyn

Själv läste han ekonom i på gymnasiet och är fortsatt intresse- rad av det men fortsatt utbildning får vänta. -Jag har allt fokus på bandy just nu och bandyn betyder oerhört mycket i mitt liv jag har bestämt mig för att lyckas.