Category
A-laget, Spelare

33. Philip Flodstam

Han är 19 år och har redan fyra VM-silver, ett VM-brons och ett SM-silver på prishyllan. Redan som 15-åring kom han med i landslaget och har sammanlagt gjort fem VM-turne- ringar. I P15 och P17 landslaget spelade han både med sin egen åldersgrupp födda 00 och året innan med födda 99. Det senaste VM-silvret kom med P19-laget. SM-silvret kom med Bollnäs GIF:s P16 lag. -Semifinalen var en otrolig lag kamp och en adrenalinkick som jag gick länge på. Vi force- rade allt vi hade av bandykunnande och styrka för att vinna matchen – och vi slog Villa. I finalen var Sirius för starka.

Vi kommer väl förberedda

Philip ger förra säsongen godkänt och spelet har utvecklats enormt från försäsongen och under hela serien. Han blir lite dyster när han tänker på matcherna mot Edsbyn. -Nu ser vi framåt och målet är absolut att vi tar oss längre än till kvartsfi- nal. Daniel Mossberg och Christoffer Fagerström är rejäla och proffsiga förstärkningar. Svenne har skapat väldigt mycket en- ergi och framåtanda så det känns att vi kommer väl förberedda. För min egen del satsar jag hårt på att fortsätta utvecklas och få spela mer.

Philip definierar sig som forward/mittfältare men är tydlig med att han med glädje spelar på de positioner som han er- bjuds. -Jag spelar där Svenne vill ha mig, ler han

Valde bandyn

Kärleken till bandyn går inte att ta miste på men det var mycket fotboll och ishockey i unga år men som 14-åring valde han att lägga allt på bandyn. -Blixtsnabba åkningar och stora ytor och en fantastisk publiknärvaro. Publikens kärlek och att få ta på sig det blå/orangea matchstället ger en enorm kick och glädje. Philip beskriver sig själv som lugn och stillsam vid sidan om planen och har tagit studenten från ekonomiprogrammet och fortsätter satsa på bandyn och drömmarna finns där: -SM-guld med Bollnäs står absolut högst på listan men satsar också på att få dra på sig landslagströjan även i vuxen ålder. Den riktigt stora drömmen är att få spela i Ryssland. -Jag har ju varit där två gånger och bandyn är så ofattbart stor.

Intervjun är slut och Philip tar trapporna ned till gymmet på Sävstaås som blivit en gemensam mötesplats för de yngre spe- larna i A-laget- och kör ett extra fyspass.