Category
A-laget, Forwards, Spelare

45. Christoffer Fagerström

-Mitt enda mål är att vi ska få titeln Svenska mästare! Det är drivet, ledstjärnan och det som gör att jag klarar av all hård träning och allt slit.

Bandy i sitt DNA

Christoffer Fagerström är väldigt tydlig med målsättningen för säsongen och fokuserad på vad som driver honom som bandyspelare och lagkamrat. Och han har verkligen bandy i sitt DNA. Christoffer är fjärde generationen Fagerströmmare som spelat bandy på elitnivå : pappa Lars , farfar Gunnar och gammelfarfar Arvid spelade alla i Vänersborg och det har Christoffer också gjort men också brutit traditionen att spela i andra klubbar. Vargöns BK var hans första klubb följt av Vänersborg, ryska Nefyanik och Hammarby en klubb som betytt mycket för honom men som också delvis bidrog till att han skrev på för Bollnäs. -Bandyn har problem med framförallt ekonomin och Hammarby är ett av lagen och Bollnäs låg verkligen på och ville ha mig i laget. Det berörde mitt hjärta och värmde och efter mycket funderande svarade jag ja.

Driv frammåt

– Vi har ett rejält arbete framför oss och för mig gäller bara att vinna och jag ska vara bland de bästa rent fysiskt – och göra mål- och vinnare i alla situationer. Vi i laget har samma mål och motivation. –Varje seger är belöningen! Han hoppas också att de unga spelarna i laget tar för sig och vågar sticka ut. Det räcker inte att ha kommit med i A-lagstruppen utan det gäller att fortsätta träna och ta för sig. Det är ett helt annat läge nu för unga spelare än när han var i den åldern. Christoffers meritlista är verkligen imponerande: Spel i landslaget hela vägen upp från P15 upp till A-landslaget och i stort sett har han alltid haft en offensiv roll och det är den roll han vill ha i Bollnäs också – och höga förväntningar.

-Förväntningarna från publiken, klubben och medspelarna är drivmedlet för mig för utan krav når vi inte målet.
Han för samma resonemang om den omdiskuterade bandyhallen. -Det är upp till oss att visa att arenan är viktig inte bara för bandyn utan för hela Bollnäs och han ser anläggning som en social träffpunkt med spännande och bra bandy så klart men också andra evenemang som roar och engagerar en annan publik också. Alla ska vara välkomna och en hall är också en överlev- nadsfaktor för bandyn. -Det finns en del negativa saker inom svensk bandy just nu och det är ekonomin för klubbarna. Nytt och rätt folk måste engageras och klubbarna måste drivas som ett företag och inkomstkällorna måste bli fler och budgeten visa positiva siffror. -Vi har alla ett ansvar att utveckla och driva bandyn framåt och lära av fotbollen och hockeyn som verkligen kan marknadsföring – och skapa stjärnor som publiken kommer för att se. Villa Lidköping är ett föredöme!

Ska bli kul och spännande

Christoffer har flyttat till Bollnäs som han tycker liknar Vänersborg på många sätt och har hunnit se lite av stan och omgivningarna men den absolut mesta tiden har han tillbringar på Sävstaås och tränat, både på egen hand och med laget. Inte så igenkänd ännu på stan men han blir glad om Bollnäsborna hejar och vill prata bandy. – Det ska bli kul och spännande att komma igång och jag vill verkligen vara på topp och vara med och bidra till lagets framgångar- det är därför jag är här!

Att möta Hammarby blir både konstigt eftersom jag har så många bandy upplevelser och glädje med från den tiden men också väldigt roligt. Kontraktet med Bollnäs är skrivet på ett år och drömmarna för framtiden stavas Ryssland (igen) men nu är fokus på Bollnäs GIF och ett SM-guld.

-Nu har via alla ett ansvar att driva Bollnäsbandyn framåt och utmana sig själva och ge Bollnäs en massa bandyglädje.