Category
A-laget, Mittfältare, Spelare

55. Oskar Westh

-Jag kunde åka skridskor innan jag kunde gå, Oskar ler och minns hur hans morfar Kurt Berglund hämtade honom på dagis och åkte hem till Herte och snörade på honom skridskorna för att åka på en lite isplätt.

Livet snurrar runt bandy

-Jag älskade verkligen skridskorna och att åka och så mycket att jag knapp tog av dom och en gång förstörde jag köksgolvet där hemma när jag sprang om kring med skridskorna på fötter- na utan att ha skydden på.

Oskar tar studenten i vår och hela livet snurrar runt bandy. Kompisarna är bandyspelare, pappan en legend och drömmar- na stavas också bandy. -Jag vill bli en toppspelare i Bollnäs och proffs i Ryssland och jag vill inte bara ha medaljer i silver.

Många silver

För att vara 19 år har Oskar ovanligt många VM-medaljer dock alla i silver. Han har länge varit med i det unga landslaget för P15 sedan P 17 och nu senast två landskamper för P19 laget och ett Bollnäsbandy silver finns också där hemma.

Oskar har tillhört A-truppen hela säsongen en önskar att han fått mer istid men är nöjd med sin insats och lagets. Han tror att årets säsong blir en helt annan framgångssaga . Han själv har mognat och lärt och vill verkligen spela roll nästa år.

-I år ska jag ge allt för att bli ordinarie på isen och jag är ald- rig rädd att ta för mig på isen och jag hoppas att jag kan bidra till lagets framgång. Jag känner mig redo för att ta ansvar och få närma mig drömmen jag bär på och jag tränar stenhårt. Han har vuxit fysiskt men också mentalt. Mycket sitter i huvudet och lyckas man så bygger det mer och mer trygghet och styrka.

Vi bli allvarliga för en stund.

Oskars karriär ja rent av hans liv kunde ha fått ett slut den där torsdagskvällen vid avfarten till Görtsbo. Det är ishalt på vägen, bilen sladdar ned i diket och studsar upp på vägen igen och kraschar rejält. Allt bli tyst och han sitter fastklämt i krockkudden.

En passerande bilist skyndar till och han får skjut till akuten i Bollnäs. Räddningstjänsten kallar det ett mirakel och Oskar själv änglavakt. -Jag klarade mig fysiskt men jag fick inte spela match på fredagen, ler han och så mer allvar igen.
-Chocken satt i ganska länge och jag är så tacksam att jag kla- rade mig oskadd. Det var turen och en bra bil som räddade mitt liv.

Han tror på topp fyra

Han längtar och har längtat hela sommaren till säsongstarten och att få spela på mittfältet (även om halva också fungerar) och med Mossberg och Fagerström i laget som kommer bety- da väldigt mycket tror han på topp fyra och minst semi.

-Och jag ska göra allt jag kan för att vi ska ta oss dit.