Category
Ledare

Svenne Olsson

En ny säsong börjar närma sig med stormsteg, är det Bollnäs sista säsong som utomhuslag? En fras som har använts hos dom mest luttrade förmod- ligen de sista 10 åren.

Nåväl, vi får hoppas att de sista överklaganden är gjorda och spaden når mar- ken, tänk vilken energiboost det skulle ge föreningen/ungdomarna/sponsorer- na/supportrarna och även gemene man och kvinna som kanske inte är hängiven men som ser en ny stadsdel centralt växa fram och nybyggnation ger energi samt ringar på vattnet, tro mig!

Säsongen 19/20 tror jag kommer bli den mest jämna elitserien på länge där vi har fått in storsatsande AIK (vilken premiärmatch!) som nykomling samt även Åby/Tjureda. Där känner jag att vi måste nämna denna lilla by som en välskött förening och under lång tid försett Smålands elitserieklub- bar (Vetlanda) med fina talanger och äntligen får känna på elitserien och till råga på allt så grejar man en bandyhall från ax till limpa på ca 6-8 månader! Finner inga ord för den bedriften men vill man så går det… wow Åby!

I skrivande stund har vi precis vart på en grymt häftig resa i Ryss- land och laddat upp inför vintern. Vi har precis fått reda på att Niklas Prytz pajat sitt korsband och i all hemlighet gjort klart med en ersättare i Pertti Virtanen som är en finsk landslagsmålvakt och tillsammans med Fagerström och Mossberg har vi där fått in riktigt bra spetskompetens. Våra förhoppningar är att ytterligare växa i vinter på den positiva resa vi börjat. Våra ungdomar tar för sig och det känns bra att som förening men även ledare att kunna släppa fram egna talanger som är fostrade i föreningen. Förra året klev Jesper Larsson in och tog en regelbunden plats och mycket talar för att Westh JR samt Philip Flodstam tar fina steg i år, 3st egna ungdomar på kort tid. Jag tror inte många topp 8 lag är i närheten av den siffran om vi skulle syna sanningen (speltid) hos många av våra konkurrenter.

Glädjande förra året var att publiksiffran (snittet) steg i Bollnäs rätt markant trots rätt tufft utomhusväder.

Vi inom A-laget vill passa på att tacka alla som stödjer oss (supportrar/partners) samt alla ideella och ungdomar som lägger ned så otroligt med energi till klubben i deras hjärta. Vi kommer att göra precis allt för att VI ALLA ska få en häftig vinter!!