Målfest mot Sirius

Det är fredag kväll och hemmamatch. Hård och fin is med minusgrader i luften. 1437 besökare på Åsen. Uppsalalaget i blå-svart ställer upp i andra ringhörnan. Säker seger såklart. Särskilt sett till domedagskorparna som rankar Sirius i botten av elitserien… Eller? Jag trodde i alla fall på en kort matchrapport. Jag trodde fel.

Matchen börjar i ett oväntat frejdigt tempo. En minut i matchen så missar Berlin en passning, Sirius kan vända, ordnar i snabb takt både frislag och en högerhörna. Den sätter Jansson Hydling utan pardon högt ovanför Prytz och mur. Det har gått lite drygt en minut av matchen. Ofint, men effektivt av gästerna. Lugn i båten. Berlin kommer att revanschera sig.

_DSC6235

Det fortsätter att svänga friskt. Berlin hittar snart Helavuori som tämligen ouppvaktad får avancera in från sin vänsterkant mot mitten och ladda. 1-1.

När matchen hunnit bli ganska precis 11 minuter gammal har Berlin gjort en av sina patenterade mäktiga genomåkningar i mitten och sprätt in en ledningsboll för hemmalaget. Nu då, nu är det smooth sailing? Sirius vill dock annat. I ett av första halvleks snyggaste anfall skottpassar David Thorén in till Markus Kumpuoja som kan trycka in en kvittering i öppen kasse.

Bollnäs tar därefter över mer. Tobbe Björklund står för ett fint nummer när han fintar sig fram i mitten och sätter 3-2. 4-2 Bombas sen in från höger straffområdeskant av Marcus Ståhl. Bägge målen assisterade av Daniel Berlin. Halvleken avslutas med att även Marcus Wikman får måla efter att bollen studsat omkring i Sirius straffområde en stund.

I andra halvleks inledning är det Sirius som vill mest. I 52 minuten får man frislag som Kumpuoja kan knacka in en boll med ryggen mot målet. Bollnäs startar lite slarvigt och man tappar uppmärksamhet inledningsvis.

Sen är det bara Bollnäs. Myran åker magnifik slalom och sätter 6-3.

_DSC6285

Berlin från snäv högervinkel, efter snyggt och kvickt väggspel med Myran. 7-3

Är det motståndet, eller är det Bollnäs som visar upp ett bredare register i sitt offensiva passningsspel. Fler bollar i djupled och vackra kombinationer. Kreativt och lekfullt, om inte alltid med säkerhet bakåt i åtanke.

Efter misslyckad hörnvariant av Sirius kontrar Bollnäs genom Myran efter ett öppnande pass Aaltonen, som nästan missade att han både täckt av skott och hade bollen. Myran 1 mot 1 gör sin försvarare och kroppsfintar bort Holmgren i Siriusburen innan han sprätter upp till höger. 8-3.

Björklund sätter en hörna från höger i 76e. 9-3

Oskar Olsson får hänga in tian på egen retur.

Ofokuserat mot slutet av Sirius. Ger Bollnäs jätteytor och massor av chanser som man inte sätter.

Den sista spiken i kistan 11-3, kommer på hörna i 87 min. Ville Aaltonen (ass Myran).

Sirius Viktor Lundberg tvingades lämna planen i mitten av andra halvlek med vad som såg ut som en trist och ganska svår knäskada, men var en ryggskada. Även Anders Spinnars var borta hela, eller stora delar av andra halvlek. Bandypuls rapporterade ljumskproblem. Anmärkningsvärt var väl också att Mickelsson, trots 11 mål framåt och en räcka chanser och skott, går av planen utan att noteras i poängprotokollet. Fast jag väntar gärna på att hans mål kommer i viktigare matcher längre fram. Den här gången nöjer jag mig med att tacka för frejdig bandyunderhållning. Tack!

Tommi Karppanen