Foto: KENTA JÖNSSON

Markus Ståhl fortsätter en säsong till

Han var tveksam till en fortsättning med bandyn redan innan förra säsongen. Han var ännu mer tveksam nu. Men nu har trotjänaren Markus Ståhl bestämt sig för att köra åtminstone en säsong till i Bollnäs.

Idag gjorde Bollnäs klart med ytterligare en spelare då Markus Ståhl blev trettonde spelaren in i truppen. Markus, som länge tvekade inför att fortsätta spela redan inför förra säsongen, är därmed klar för sin 19:e raka säsong i Bollnäs.

-Jag var ännu mer tveksam att fortsätta i år kan jag säga. Jag hade egentligen bestämt mig för att det var sista rycket förra säsongen, men det är svårt att sluta. Man tycker ju att det är så kul. Det är lätt att säga att man ska sluta men det är svårt att faktiskt göra det, säger Markus när webbredaktionen når honom på torsdagskvällen.

När vi kommer in på varför han ändå väljer att fortsätta en säsong till så är det kärleken till bandyn och kamratskapet i laget som lyfts fram och även en liten revansch för säsongen som var.

-Det är ju kul nu när vi har tagit hem lite bollnässpelare. Det blir ju, precis som alla andra också säger, en liten nystart. Så är det ju. Man har ju många kompisar i laget och det är jäkligt svårt att inte vara med när man tycker att det är så pass kul. När de också vill ha en med så är det svårt att sluta. Det blir ju lite av en livsstil också. Sedan var väl förra säsongen ingen jätterolig säsong för min del, så det känns ju lite tråkigt om man skulle sluta på det sättet efter alla år.

Säsongen som kommer är det fortfarande lite svårt att sia om.

-Ja, jag vet inte. Jag vet knappt hur många spelare som är klara. Det är ju lite annorlunda i år jämfört med tidigare år då vi har haft lite högre satsningar. Det blir lite annat men det är ju roligt på sitt sätt, det också.

Jocke i Elitgruppen kommenterar Markus fortsatta satsning så här:

-Vi har haft en bra dialog med Markus under flera veckor så det känns mycket bra! Han passar perfekt in i det nya unga Bollnäs med sin rutin och sitt bandykunnande. En viktig pusselbit med stort bollnäshjärta!

Anders Gårdestig