Niklas Prytz tillbaka i ledarstaben i Bollnäs. Foto: Kenta Jönsson

Niklas Prytz tillbaka i ledarstaben

Efter en säsongs paus från bandyn gör nu Niklas Prytz comeback då han går in som målvaktstränare i kommande säsongs ledarstab.

Efter sin sista, skadedrabbade, säsong som målvakt gick Niklas in som tränare för Skutskärs damlag säsongen 2020-2021. Säsongen efter var han assisterande tränare till Andreas Westh i Bollnäs. Efter en säsongs paus är nu Niklas tillbaka i Bollnäs ledarstab, denna gång som målvaktstränare.

Niklas, du har haft en säsongs uppehåll från bandyn nu. Hur pass bra kontakt har du haft med laget under uppehållet?

-Jag känner ju många i laget, både som jag spelat med och som jag varit tränare för nu senast, så det är klart att man hade mycket kontakt med spelare i laget även förra säsongen. Jag såg nästan varje match förra säsongen också.

Hur har dina tankar gått nu då inför att hoppa på som tränare igen för Bollnäs?

-Vi har väl pratat några veckor om det här nu. Jag har ju tre barn och fru som är aktiv och så har jag ett jobb som också ska vara OK med att jag tar ett sådant här uppdrag. Så det tar ju en stund att få alla de bitarna på plats. Jag ska också hjälpa till med äldsta sonens gäng som ska bilda ett lag nu, men det är i alla fall i samma hall så… Så det är en hel del bitar som behöver falla på plats innan man tackar ja. Allt sådant har löst sig jättebra nu. Jag kände direkt att jag ville ta jobbet, men de här sakerna behövde lösas först. Man kan inte se bara till sig själv längre.

Du kommer att ha rollen som målvaktstränare?

-Ja det blir väl målvakterna som hamnar mest på mitt bord. Sedan ska jag sköta byten och sådant under matcherna. Jag kommer att vara med i båset under alla matcher. Det känns toppen. Jag har suttit lite med Pinch och Pärtan (huvudtränare Peter Törnberg och assisterande Pär Törnberg) och pratat ett par gånger och vi ska väl sätta oss nu igen när allt är klart och prata igenom. Jag har i stora drag koll på hur min roll kommer att se ut. Det ska bli kul att komma in i omklädningsrummet igen.

Du har väl inte så stor tröskel att komma in i laget heller efter som du redan känner de flesta.

-Nej jag har ju spelat både med och mot de flesta så jag har bra koll på spelarna i laget. Och det är ju viktigt att spelarna vill ha mig där också, annars hade det aldrig varit aktuellt.

Hur ser du på säsongen som ligger framför?

-Jag ska vara med på min första träning idag, så jag har väl inte hunnit sätta mig in i lagets målsättningar riktigt än, men det ser ju intressant ut. Vi gjorde en fantastiskt fin fjolårssäsong och sedan har vi fått in några spännande nyförvärv på det och vi har en ung trupp över lag. Så de ser jättebra ut tycker jag, såhär på förhand.

Jocke Olsson i Elitgruppen kommenterar:

-Det känns mycket bra att få in en kompetent och omtyckt Bollnäskille som målvaktstränare. Han känner klubben och de flesta spelarna sedan tidigare. Han kommer att passa in perfekt i vår ledarstab.

Anders Gårdestig