Casper Ekström gjorde Bollnäs enda mål och var nära att sätta ytterligare en boll. Foto: Anders Gårdestig

Oavgjort i första träningsmatchen

Idag spelade Bollnäs sin första träningsmatch för säsongen. För motståndet stod allsvenska Rättvik i deras hemmaarena.

Bollnäs hade bara ett fåtal träningar på fullstor plan i benen inför denna match. Med tanke på det såg det ändå periodvis rätt bra ut på isen. Bollnäs hade det mesta av spelet och skapade en del framåt även om målen lyste med sin frånvaro, mycket beroende på Rättviks storspelande målvakt som stod för en hel del kvalificerade räddningar.

Bollnäs gick ändå till halvtidsvila med ledning med 1-0 efter ett mål av nyförvärvet Casper Ekström, frampassad av Per Hellmyrs.

Matchen såg ut att sluta med en 1-0 seger för Bollnäs men med bara sju minuter kvar på ordinarie tid kvitterade Rättvik genom Jack Ternander och matchen slutade 1-1.

En träningsmatch är alltid en träningsmatch och man ska inte dra för många växlar av sådana, särskilt inte såhär tidigt på säsongen. Men några observationer är att nyförvärven såg pigga och spelsugna ut. Linus Westh matchades flitigt under matchen och tog för sig i spelet. Erik Persson och Patrik Aihonen stod en varsin halvlek och båda gjorde mycket bra ifrån sig.

Bollnäs vann skotten med 15-5 och hörnorna med 16-5 och borde nog ha fått bättre utdelning där. Närmast mål var en hörna som sjöng i ribban.

Anders Gårdestig