Saku Hämäläinen gjorde två viktiga mål ikväll och hade bud på fler. Foto: Anders Gårdestig

Poäng i Örebro, trots allt

Ska vi vara ärliga var det inte mycket som stämde. Men trots det krigade giffarna till sig en poäng borta mot Örebro SK ikväll.

Med två segrar i ryggen, mot Rättvik och Vänersborg, så drog ikväll giffarna iväg till Närke och Örebro för bortamatch mot Örebro SK. Ett Örebro som senaste matchen plockade sin första poäng för säsongen borta mot Hammarby på Zinken. Möjligen också ett Örebro som var rejält revanschsuget efter de två SM-finalförlusterna mot giffarna på 50-talet. Nåja!

Det blev en ganska rörig start på matchen utan någon riktig struktur. Bollnäs försökte trycka på och hade ett par chanser utan givande resultat. Örebro blev första lag att spräcka nollan. Ett fint inspel i den 16:e minuten nådde Robin Folkesson som satte sin egen retur efter att Erik Persson först gjort en fin handparad. Bollnäs jobbar vidare men har som bekant lite svårt att sätta sina hörnor. Örebro, å sin sida, trycker in en hörna i krysset, ViktorJanérs, i minut 32. Det kändes riktigt jobbigt med 0-2 i det läget. Och mindre jobbigt blev det inte när Örebro sedan får en straff. “Va?!” var vi säkert en och annan som tänkte när domaren gjorde tecken för straff. Men straff blev det. Erik Persson löste det hela och knep straffen. En stund senare är det Bollnäs tur att få straff. Straffen känns klarare än föregående där jag tror att det var Saku Hämäläinen som drogs ner i fritt läge. Tim Stjernström skjuter stenhårt! Tyvärr sitter den klockrent i stolpen. Bollnäs får dock in en viktig reducering i slutet av halvleken när Saku Hämäläinen sätter en retur efter brorsan Rikus skott från distans. En svag första halvlek av Bollnäs där framförallt försvarsspelet kändes vilset.

Tyvärr så började den andra halvleken inte så särdeles roligt. Återigen förvaltar Örebro en hörna när Vilgot Sjölander sätter en efterföljande retur. Spelet blir därefter lite böljande men giffarna har fortsatt lite svårt att få ordning och stabilitet i spelet, man lyckas inte skapa de riktigt heta chanserna samtidigt som det är oroligt försvarsmässigt. Men så kommer Riku Hämäläinen med fart, drar på ett lite lösare skott än vanligt, men in går det och vi har nytt hopp. Och detta ger energi och man kan tydligt se ett större fokus hos giffarna. Det ger resultat efter att Hans Andersson, på en bandystjärnas manér, tråcklar sig in i straffområdet på liten yta. Bollen hamnar hos Casper Ekström som ordnar ett oerhört viktigt kvitteringsmål. Då tänker vi: Nu vänder det! Men vad händer? Örebro får återigen en hörna med mål på efterföljande retur, Jakob Sjölander. Kändes riktigt tufft i det läget. Men tyvärr blir det värre då Örebro bara minuten efter får ett friläge då Jakobs brorsa Vilgot gör sitt andra mål för kvällen och hastigt och väldigt mycket mindre lustigt så har Örebro 5-3. Timeout begärs av Bollnäs som omedelbart ger resultat när Saku Hämäläinen i friläge reducerar till 5-4. Matchen hamnar då i ett oerhört händelserikt skede med flera utvisningar för båda lagen. Bollnäs kämpar och sliter och på tilläggstid lägger Hans Andersson ut bollen till Oskar Westh på högerkanten som går runt och in i straffområdet och lägger in bollen framför mål där Philip Åström styr in 5-5. Tack! Att Örebro sedan efter detta är nära att ändå avgöra behöver vi inte gå in på nu.

Puh! är väl lite känslan så här efter matchen. Skönt med en poäng ikväll och det går inte annat än att vara nöjd med det utifrån hur det såg ut och hur matchen utvecklade sig. Alla spelare i laget vet, och vi som såg matchen vet, att giffarna kan mycket bättre.

Neutral bild säsong 20/21

Erik Persson som vanligt briljant i målet ikväll
Foto Kolsmyr

Extra plus (som vanligt) till Erik Persson för flera svettiga räddningar ikväll men också till Saku Hämäläinen för två mål och bud på fler. Det ska också nämnas att vår försvarsgeneral, och kapten, Jens Wiik var sjuk ikväll.

Nu nya tag på lördag. Man ur huse till Sävstaås då vi ska ge Edsbyn en rejäl fight!

Roger Henningsson