Erik Persson spikade igen i genrepet mot Edsbyn. Foto: Micke Kolsmyr

Seger i genrepet!

Idag var sista chansen till att finslipa detaljerna inför elitseriestarten då Bollnäs genrepade mot Edsbyn.

Bollnäs kom till spel utan både Nilsson och Andersson. Även Ere Verhelä och Linus Westh hade lämnat återbud till kvällens drabbning.

Bollnäs fokus i inledningen av matchen låg i att hålla de defensiva positionerna och det lyckades de med bra. Edsbyn hade det mesta av spelet men de kom inte igenom till så många farliga chanser. Bollnäs var effektiva när de väl fick chanserna. 1–0 kom lite oväntat då Riku Hämäläinen drog till från snäv högervinkel och lite distans 20 minuter in i matchen.

2–0 kom några minuter senare då Caspher Ekström frispelade Saku Hämäläinen med ett riktigt smörpass. Däremellan hade matchens gigant, Bollnäs målvakt Erik Persson, stått för en rad otroliga räddningar.

Edsbyn fortsatte att trycka på men Bollnäs åt sig in i matchen mer och mer även spelmässigt. 3–0 kom efter dryga halvtimmen. Hellmyrs bröstade ned en lyra som Philip Åström påpassligt snodde åt sig och satte trean.

Persson fortsatte att mota allt som Edsbyn sköt mot honom men strax före halvtid fick han dock kapitulera då Ted Hedell tryckte in Edsbyns åttonde hörna. 3–1 i paus och en mycket väl godkänd halvlek av Bollnäs.

Man misstänkte att Edsbyn skulle komma ut med ett högre tempo i andra halvlek och det var precis vad som hände. Halvleken inleddes med ett Edsbyn som pressade Bollnäs ända nere vid egen kortlinje och Bollnäs fick det väldigt svårt att hitta några vägar till uppspel. Även Persson hade problem att hitta spelare att kasta ut bollen till på grund av Edsbyns höga press. När så Wiik blev utvisad efter att ha brutit en lyra med lite för hög klubba ökade Edsbyns press än mer. Men Bollnäs, och framför allt Erik Persson, stod emot. Edsbyn fortsatte att rada upp hörnor. Totalt 19–3 till Edsbyn i hörnor i matchen talar sitt tydliga språk.

Bollnäs kom till enstaka anfall under andra halvlek men de anfall de fick till var farliga. På ett sådan anfall utökade Bollnäs till 4–1. Ett riktigt fint anfall där Oskar Westh får bollen i fart och rätt öppet fram mot mål, men Karlström i Edsbymålet räddade. På returen höll sig dock Joel Wigren framme och kunde slå in 4–1 på volley och därmed ta udden av Edsbyns jakt trots att det återstod åtta minuter plus tillägg av matchen.

4–1 stod sig matchen ut och Bollnäs kunde åka hem ifrån genrepet med en fin skalp. Mycket starkt av ett skadedrabbat Bollnäs att vinna mot ett skadefritt, topptippat Edsbyn. Man skulle kunna dela ut många plus efter dagens match, men det största pluset måste ändå ges till Erik Persson i Bollnäs mål. Han var som en vägg idag och kommer att bli en mycket viktig spelare för Bollnäs i vinter. Han hade också mycket bra hjälp av försvaret. Men hela laget måste plussas. Trots att Edsbyn hade det mesta av spelet var Bollnäs oerhört effektiva när man väl fick sina lägen och sådana detaljer blir också viktiga att ha med sig.

Nu ser vi fram emot elitseriepremiären på fredag borta mot Västerås!