Seger mot Gripen, 4-1

Idag gällde det att säkra poängen, och det gjorde Bollnäs utan att förta sig eller bjuda på skönspel.

Bollnäs grundlade segern i en seg första halvlek, där Gripen gjorde sitt bästa för att hålla ner tempot, vilket man också lyckades bra med. Bollnäs kunde ändå rättvist rulla ifrån till 3-0 efter mål av Christian Mickelsson (Berlin), en soloprestation av Samuli Helavuori och till slut Ville Aaltonen på hörna (Hellmyrs).

I början av andra känns det som om Bollnäs ökar tempot inledningsvis, utan att lyckas peta in något förrän Tobias Björklund stänker in en hörna dryga kvarten in.

Matchen fortsätter i ett ryckigt tempo, och Bollnäs lutar sig tillbaka på sin ledning. Detta straffar sig till slut då Prytz drar på sig en straff, efter en rörig situation. Det blir sedermera Johan Grahn för gästerna, som i den sjuttionde matchminuten som sätter punkt i målprotokollet på denna straff.

Jens Wiik, matchens lirare Foto: per Jarefjord

Jens Wiik, matchens lirare
Foto: per Jarefjord

Bollnäs dominerade hela matchen, och även utan glans, så hade gästande Gripen/Trollhättan aldrig en chans ikväll. Som sagt. Inget match man kommer att minnas, men ändå viktiga poäng i den fortsatta jakten på en säkrad slutspelsplats. Jens Wiik fick utmärkelsen matchens lirare, kanske någon match för sent i min bok, men upprepade utmärkta matcher ska premieras. Grattis!

Tommi Karppanen