#22 Emelie Nilsson. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Emelie Nilsson

Vem är Emelie Nilsson?

-Jag är en 27-årig tjej. Mamma till tre söner. Jobbar som personlig assistent och renoverar hus. Tränar så mycket jag kan på fritiden. Jag har lite svårt att få till allt med bandyn, så jag försöker att träna så mycket jag kan när jag kan, när det inte är bandyträningar.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har spelat bandy i 15-16 år till och från. Jag började i Bollnäs när de startade upp det första flicklaget. Jag minns inte vilket år det var. Sedan spelade jag i Bollnäs ända fram till säsongen 09/10 då jag flyttade till Uppsala och spelade där. Efter ett tag flyttade jag hem och spelade med Team Hälsingland och nu är jag tillbaka i Bollnäs bandy. Jag började väl lite smått redan förra säsongen, men jag hade ett annat jobb då som var lite svårt att komma ifrån. Nu har jag lite lättare att komma ifrån, även om jag inte kan vara med på allt. Men det är väl första riktiga säsongen i Bollnäs nu, kan man säga. Jag hade ett uppehåll från bandyn efter Team Hälsingland fram till förra året. Jag har två grabbar tätt, så jag har varit gravid och ammat och grejat så det har inte funnits tid till bandy under den tiden. Men nu är grabbarna tre och fyra så nu börjar det bli lugnare med dem.

Vad spelar du på för position?

-Jag är målvakt. Jag är en utav de där knäppa som ställer sig i mål. Jag har alltid varit målvakt i alla sporter jag spelat. I fotbollen spelade jag ute ett tag, men sedan blev det målvakt där med, och i handbollen och innebandyn. Jag vet inte vad det beror på att jag ville spela som målvakt från början. Brorsorna har ju spelat ute och ena brorsan tränar Bollnäs nu (Patrik Larsson reds.anm.) och hans pojk spelar ju. Jag tror morsan var målvakt i bandy men annars har ju alla andra, brorsorna och pappa, spelat ute. Så jag vet inte varför jag hamnade i målet. Men att det blev bandy var väl inte så konstigt. Man hade väl inget annat val med den familjen. Det var bandykul redan från 4-5 år så man blev väl inpräntad att man skulle spela bandy redan från barnsben.

Vad har du för styrkor som spelare?

-Eftersom jag alltid har varit målvakt så har jag nu ganska bra speluppfattning och reaktionsförmåga. Och så är jag ganska duktig på att styra laget. Jag hörs. Jag är aldrig tyst. Jag är bra på att skrika och styra, på ett bra sätt. Eftersom jag står där längst bak så har man ju ganska bra överblick över spelet och om man då har en bra speluppfattning så har man lätt att styra laget också längst bakifrån.

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen på dambandyn?

-Jag tycker att det är jättekul! Jag har saknat ett lag. Jag har ju velat spela i några år nu och jag har väl haft funderingar om jag skulle börja träna något yngre lag istället, men det har inte funnits några lag i närheten och jag har inte kunnat pendla några längre sträckor heller eftersom jag har familj och hus och så. Så jag tycker att det är superkul att man nu gör en så pass stor satsning. Jag har spelat i Bollnäs i nästan alla år förutom några år i Uppsala, och jag har aldrig varit med om att det har varit så pass seriöst som det är i år. Både från ledarsidan och att man blir tagen som ett a-lag. Det har man aldrig blivit tidigare, även fast man spelat i damlag i allsvenskan och så. Så jag tycker det är skitkul att man satsar och att man har vågat göra den satsningen i år.

Anders Gårdestig