#82 Fanny Englund. Foto: Anders Gårdestig

Spelarpresentation: Fanny Englund

Vem är Fanny Englund?

-Jag är en glad, driven och tävlingsinriktad tjej. Jag går sista året på tekniklinjen på Hälsingegymnasiet här i Bollnäs.

Vad har du för bandybakgrund?

-Jag har alltid älskat skridskor och på idrotten när jag var liten var jag den som bara ville spela match. Sen när jag blev lite äldre ville jag testa spela bandy på riktigt. Jag och en kompis pratade då ihop oss och bestämde oss för att gå på en träning. Men vi hade verkligen otur! För samma vecka som vi bestämde oss för att gå på en träning la team Hälsingland ned. Vi började då träna med nuvarande p16/p19. Efter nån säsong med dom hörde jag talas om att det skulle starta upp ett flicklag. Jag började då spela med dom och sedan startades detta lag. Och på den vägen är det!

Vad spelar du på för position?

-Jag kommer att spela som back, alternativt defensiv mitt!

Vad har du för styrkor som spelare?

-Mina styrkor som spelare är nog skottet och att jag har ganska snabba fötter, men även att jag är en bra lagkamrat!

Hur ser du på den kommande säsongen och satsningen som nu görs på dambandyn?

-Jag tycker att det är så sjuk kul att Bollnäs bandy satsar på dambandyn! Jag vet att det kommer bli en jätterolig och spännande säsong. Alla är så drivna och tränarna är toppen. Så att få vara med och bygga upp detta känns jättestort!

Tränarens ord om Fanny:

-Fanny är en ung försvarare som även trivs på mittfältet och då kanske främst som defensiv mittfältare med sin tajming och brytningssäkerhet som största styrkor.

Anders Gårdestig