Bollnäs nyförvärv fick visa upp sig för publiken Foto: Thomas Bolinder

Stabil seger i första träningsmatchen

Idag var det dags för Bollnäs att inleda den två månader långa försäsongen med en träningsmatch mot Hammarby i Edsbyn. Ett Bollnäs som direkt visade att man i år kommer att bjuda publiken på ett helt annat, roligare, spel.

Personligen hade jag förväntat mig en typisk tidig försäsongsmatch, det vill säga en match i lågt tempo med mycket slarv och dålig timing. Istället bjöd både Bollnäs och Hammarby på en riktigt rolig och frejdig bandy och första halvlek kändes nästan som en seriematch.

Patrik Nilsson saknades i dagens Bollnäs på grund av en förkylning men i Patriks frånvaro visade Christian Mickelsson god målform med tre mål i första halvlek. I halvtid stod det 4-1 till Bollnäs efter att Oskar Olsson snyggt sprätt upp bollen i nättaket.

Andra halvlek blev en sömnigare historia. Rätt logiskt då Hammarby spelade match så sent som igår kväll mot Edsbyn och att detta var Bollnäs första match för säsongen. Två mål producerades ändå i halvleken, ett för vardera lagen. Ett av Bollnäs nyförvärv för säsongen, tidigare hammarbyspelaren Kasper Milerud, visade prov på god skottskicklighet då han drog in 5-1 från långt håll. Hammarby fick in en reducering men Bollnäs seger var aldrig riktigt hotad. 5-2 och en bra första genomkörare.

Man ska passa sig för att analysera dessa tidiga matcher alltför allvarligt men några slutsatser kan man nog ändå drista sig till att dra:

-Bollnäs spelar en roligare och positivare bandy än förra säsongen. Det verkar som att Svenne redan nu fått in en lite annan spelidé i laget.

-Kasper Milerud verkar trivas bra i sitt nya lag och visar prov på fantastisk passningsklubba och även ett bra skott. Han blir ett bra komplement till Per Hellmyrs i Bollnäs speluppbyggnad.

-Oskar Lundgren, nyförvärvet från Rättvik, visade också framfötterna och verkar inte alls ha några problem med tempot trots att kan klivit upp två divisioner.

-Ville Aaltonen klev in på backen istället för Anders Spinnars som lade skridskorna på hyllan efter förra säsongen och den rollen fyllde han prickfritt.

Nästa match för Bollnäs blir i Söderhamn då DM (tidigare Champions cup) avgörs i Söderhamn den 13-15 september.

Text: Anders Gårdestig
Foto: Thomas Bolinder