Christian Mickelsson Foto Micael Kolsmyr

Ståhl och Mickelsson bygger inför kommande säsong

Christian Mickelsson och Marcus Ståhl befinner sig just nu i Sälen där de håller på att lägga grunden till en stuga. Men det är inte det enda de just nu har gemensamt. Båda har även skrivit på nya kontrakt med Bollnäs bandy.

Mickelsson hade inför den kommande säsongen ett så kallat plusår kvar på sitt kontrakt. Det är nu rivet och ersatt med ett nytt tvåårigt kontrakt.

-Jag hade ett plusår kvar men jag har väl gått i tankarna hela tiden att förlänga. Jag och Robban har diskuterat lite fram och tillbaka en tid och nu hittade vi en bra lösning som gjorde att jag förlängde med två år och det känns bra, berättar Christian. Vi har något intressant på gång med nyförvärven och de vi fått behålla, så jag tycker vi har ett slagkraftigt lag.

Christian har spelat ihop med Patrik Nilsson under tre år i anfallet. Nästa säsong kommer han istället att bilda anfallsduo med Christoffer Fagerström.

-Jag vet inte vad skillnaden kommer att bli. Det är ju olika spelartyper och jag tror att det kommer att bli bra med Fagerström. Och så Mossberg på det med en extremt bra passningsklubba och bra fart. Jag tror det kommer att bli en stor skillnad när vi har Mossberg på mittfältet. Hela laget kommer att bli bättre med Mossberg och Fagerström. Det blir en stabilitet och trygghet att ha bra spelare runt sig, säger Christian. Vi har ju även kvar tränarstaben och vi har behållit stora delar av laget från förra året och det är också viktigt för att kunna bygga vidare. Att behålla så många som möjligt och få in lite nyförvärv och det tycker jag vi lyckats bra med i år.

Nu väntar dock en välförtjänt semester innan det drar igång igen om några månader.

-Vi gick på semester nu och jag har mest jobbat. Det är den årstiden nu när man är egenföretagare som snickare. Då får man jobba mer nu så blir det lite mindre jobb under vinterhalvåret.

Marcus Ståhl aviserade tidigt efter säsongen att han var tveksam till att fortsätta med bandyn. Men allt eftersom tiden har gått och laget har börjat träna igen så har suget för bandyn kommit tillbaka och han är nu klar för en 18:e säsong i Bollnäs.

-Jag hade en del funderingar på om jag skulle fortsätta med bandyn eller inte. Det pratade jag med Robban om tidigt, att jag inte hade något vidare sug… Jag visste inte om jag var klar med bandyn eller om jag skulle fortsätta. Jag fick fundera ett tag och då bestämde jag mig nu för att köra ett år till i alla fall. Suget kom tillbaka när laget började träna igen, säger Marcus.

#6 Markus Ståhl
Foto Micael Kolsmyr

Lagbygget inför kommande säsong är också något som inspirerar Ståhl, även om det inte huvudanledningen till varför han väljer att fortsätta.

-Jag tycker vi gjort jättebra värvningar. Det är toppvärvningar. Det kommer bli superroligt att spela med sådana spelare.  De är två ganska olika typer av spelare och jag tror att de kommer att passa bra ihop med varandra och de kommer också att passa bra in i vårt lag. Det var den här typen av spelare de ville ha in inför den här säsongen och det lyckades de med, så det känns jättebra.

Anders Gårdestig