Storseger mot Tillberga

Bollnäs har historiskt sett haft det svårt mot Tillberga på bortaplan. Inte idag. Ett Tillberga med ett antal skador och avstängda spelare hade inte mycket att sätta emot ett effektivt Bollnäs som tillslut vann matchen med 9-0.

Första halvlek gick i ett ganska beskedligt tempo. Ett långt uppehåll i elitserien och slitna landslagsspelare efter helgens fyrnationsturnering gjorde nog sitt till.

Bollnäs tog tag i taktpinnen direkt i matchen. Anders Spinnars slår ett riktigt smörpass som skär igenom hela Tillberga och friställer Ville Aaltonen som enkelt kan sätta 1-0 efter tio minuter. Tillberga hängde dock med bra under första halvlek och skapade en hel del bra anfall men Niklas Prytz i Bollnäs mål gjorde en helgjuten insats ikväll. Det skulle dröja ända till matchminut 25 innan andra målet föll. Oskar Westh, åter igen mycket delaktig och bra, drar iväg på högerkanten och slår sedan in en stenhård passning in i straffområdet. Där står Christian Mickelsson väl placerad och sätter 2-0. 3-0 kommer också innan pausvilan. Anton Dahlberg, även han med mycket boll och delaktighet idag, får bollen av Per Hellmyrs på mittplanen, gungar sig igenom hela Tillbergaförsvaret och avslutar med att slå in bollen mellan benen på Tillbergamålvakten. Ett mycket snyggt solomål!

Tillberga håller ändå huvudena högt och kommer ut till andra halvlek mycket piggt och skapar genast några farliga chanser och någon hörna. Prytz håller dock tätt. Istället påbörjar Bollnäs sin målkavalkad. 4-0 i minut 51. Patrik Nilsson bryter in från vänster och skjuter ett hårt och rappt skott i krysset. 5-0 i minut 56. Mickelsson tar en bra djupledsåkning och får ett perfekt timat pass av Helavuori som friställer Mickelsson som bara har att lägga in bollen. 6-0 i minut 63. Nilsson får bollen efter ett frislag, tar ett par skär och drar in bollen stenhårt från distans. Tillberga tar Time-out och får tillfälligt slut på Bollnäs anstormning men 7-0 kommer ändå i minut 79. Flodstam får bollen och dribblar in i straffområdet och friställer sedan Oskar Westh som slår in bollen i öppet mål. 8-0 i minut 81. Nilsson frispelad genom en flipp av Ville Aaltonen. 9-0 i minut 85. Ett mål som är identiskt med 8-0 målet förutom att det är Helavuori som står för framspelningen. Mickelsson har sedan ett drömläge att göra tvåsiffrigt men Kevin Sterner i Tillbergas mål gör en jätteräddning.

Matchen slutar 9-0 och Bollnäs inkasserar två välbehövliga poäng och friserar samtidigt till målskillnaden.

Några reflektioner från matchen:

-Dahlberg, unge Westh och Flodstam fortsätter att imponera.

-Nilsson har kommit igång rejält efter sin skadefrånvaro. Fyra mål ikväll är ett gott kvitto.

-Matchen hettade aldrig till. Inte en enda utvisningsminut för något av lagen ikväll.

Nästa match för Bollnäs är redan nu på fredag då man tar emot Kalix hemma på Sävstaås.

Anders Gårdestig