Tvåsiffrig förlust mot Sandviken

Efter en dryg veckas uppehåll var det äntligen dags för match igen för Bollnäs. En på förhand mycket svår bortamatch mot Sandviken. Förutsättningarna för Bollnäs blev inte bättre av att Johan Berglund fick stå över på grund av en handskada han ådrog sig efter ett slag i matchen mot Tellus och att Oskar Olsson var avstängd på grund av matchstraffet från samma match.

Hoppet är ändå det sista som sviker människan och Bollnäs inledde matchen positivt. Trots spelövertag av Sandviken höll man ändå matchen mållös fram till den 20:e minuten då Mossberg satte 1-0 för Sandviken på hörna. Några minuter senare kvitterade Bollnäs genom ett av de underligaste målen jag sett. Christian Mickelsson kommer in från höger och skjuter mot Othén i Sandvikenmålet. Othén räddar men hittar inte bollen som verkar ha försvunnit i utrustningen. Alla spelare åker därifrån men Ville Aaltonen stannar och ställer sig mitt framför Othén och väntar. Plötsligt ramlar bollen fram och Ville petar in kvitteringen i öppet mål. Ett mycket märkligt mål.

Några minuter efter målet frispelas Christoffer Edlund som enkelt sätter 2-1 till Sandviken. Bollnäs har sedan ett par jättelägen att kvittera, men istället utökar SAIK ledningen till 3-1 på straff efter att framrusande Sandvikare fått ett slag på skridskon i straffområdet. Straffskytt Edlund. Minuten efter 3-1 målet blir Mossberg frispelad genom ett misslyckat bakåtpass av Bollnässpelare och Mossberg sätter 4-1. 5-1 kommer också innan pausvilan. Daniel Berlin trycker sig in i straffområdet och efter en del kalabalik sätter han bollen bakom Aihonen i Bollnäsmålet.

Sammanfattning av första halvlek: Bra första 30 minuter av Bollnäs men genom en del slarv och egna misstag låter man Sandviken gå ifrån till en lite för stor ledning. Det är en märkbart irriterad tränare Jesper Söderbäck som blir intervjuad av Bandypuls i pausen.

Jesper hade nog tagit ett rejält snack med spelarna i paus för Bollnäs kom ut till andra halvlek med full fart. Efter fyra minuter har Bollnäs gjorde både 5-2 och 5-3. Först genom Mickelsson på straff och sedan Mickelsson igen som snyggt styr in bollen på volley efter ett perfekt lyft av Hellmyrs. Matchen fick helt plötsligt lite nerv igen. Men säg den lycka som varar. En kvart efter Mickelssons reducering till 5-3 stod det 9-3 till Sandviken. Målen av Mossberg, Edlund, Edlund och Berlin. Efter 9-3 målet tar Bollnäs time out och lyckas få slut på blödningen med dryga 25 minuter kvar av matchen. Bollnäs skapar dock bara ett par tre halvfarliga lägen men bollen vill inte in. Istället sätter Erik Säfström 10-3 i 90:e minuten vilket också blir slutresultatet.

Ja det var som sagt inte mycket som talade för Bollnäs innan matchen men Bollnäs stretade ändå emot väldigt bra i inledningen och försökte spela en positiv anfallsbandy istället för att bara lägga sig på försvar som många trodde på förhand. Det höll dock inte utan Sandviken kunde ta en övertygande seger.

Klackkampen gick dock till Bollnäs denna kväll. I ett ganska välbesökt Göransson arena överröstade Bollnäs klack på ett 40 tal personer resten av arenabesökarna och de sjöng hela vägen in i mål trots de stora förlustsiffrorna. Bra jobbat där!

Innan matchen genomfördes en minnesceremoni för SAIK-spelaren Axel Jonsson som gick bort i cancer i våras, bara 19 år ung. Pengar samlades in till cancerforskningen.

Nästa match för Bollnäs är på onsdag då man tar sig an hittills obesegrade Villa Lidköping hemma på Sävstaås.

Anders Gårdestig