Mickelsson fortsätter vara en säker straffskytt. Foto: Micael Kolsmyr arkivbild

Uddamålsförlust mot Baikal Energy

På lördagsmorgonen svensk tid var det dags för Bollnäs att spela den tredje gruppspelsmatchen på lika många dagar. Motståndet stod ryska Baikal Energy för.

Efter de två inledande förlusterna mot Neftyanik och Edsbyn var det nu sista chansen för Bollnäs att få med sig en seger i gruppspelet. Men den långa resan och det täta matchandet har nog satt sina spår. I dimman som låg över isparketten gjorde Baikal 1-0 redan i den sjätte matchminuten. Tätt därefter kunde det också ha blivit 2-0 men Aihonen i Bollnäsmålet gör en fin räddning på friläget. 2-0 kommer istället i den 26:e minuten då Baikal åter igen kommer frispelad framför Aihonen. Misstänkt offside där.

Bollnäs har stora svårigheter med att komma fram i några vassa målchanser. De håller boll bra på mittfältet men sista tredjedelen vill det sig inte riktigt. Bollnäs skapar dock några hörnor i slutet av första halvlek men ingen av dessa ger resultat.

I inledningen av andra halvlek utökar Baikal sin ledning till 3-0 på straff. Efter det målet kommer Bollnäs spel igång mer och mer och man börjar sakta äta sig in i matchen. Med dryga 20 minuter kvar av matchen skapar Bollnäs en hörna. I den efterföljande röran framför mål blåser domaren straff för Bollnäs och Christian Mickelsson är lika säker som tidigare vid straffpunkten och smäller in reduceringen till 3-1.

Bättre spel ifrån Bollnäs sida i slutet av matchen men man har fortfarande svårt att vaska fram de där riktigt heta målchanserna även om man skapar en del hörnor.

Med tio minuter kvar av matchen utökar Baikal sin ledning till 4-1 på hörna och matchen känns avgjord. Men Bollnäs vill annat. Det känns som att hela laget blir lite grinigare (på ett positivt sätt) och börjar skapa lite mer framåt. I matchminut 83 lägger Hellmyrs en snygg boll framåt som frispelar Mickelsson som fri med målvakten gör sitt och Bollnäs andra mål för dagen. 4-2. Minuten efter gör Aihonen åter igen en snygg frilägesräddning och håller Bollnäs hopp levande.

I jakten på reducering drar Bollnäs på sig ett par utvisningar i matchens slutskede men lyckas ändå åstadkomma ytterligare en reducering genom Andreas Westh som får bollen strax utanför straffområdet och stillastående kan smälla in 4-3. Matchuret visar då prick 90 minuter och man hoppas på de vanliga minuternas tilläggstid. Domaren har dock inte lagt till en enda minut utan blåser av matchen direkt på avslag efter målet och Baikal vinner matchen med 4-3.

Nu väntar match om tredjepris imorgon klockan 9 svensk tid. Vilka motståndarna blir är i skrivandets stund oklart.

Anders Gårdestig