Uddamålsseger mot Motala

Efter onsdagens snömatch mot Villa var det nu dags för Bollnäs att ta sig an Motala på bortaplan. Nykomlingen Motala som trots att de kämpar i botten av tabellen visat upp starkt spel på hemmaplan med bland annat uddamålsförlust mot Villa.

Både Bollnäs och Motala skrinnade ut på isen lyckliga över att få spela riktig bandy igen efter onsdagens snö- respektive regnmatch. Det var riktigt bra förutsättningar för bandy i Motala idag.

Första halvlek bjöd på positivt spel från båda lagen. Både Bollnäs och Motala var anfallsvilliga men även bra med i defensiven. Halvleken bjöd inte på så många heta målchanser och den slutade också 0-0. Patrik Nilsson såg pigg ut och man såg verkligen att han längtade efter att få sätta dit sin första boll för säsongen. Han hade nog 5-6 avslut på mål från distans under första halvlek.

Andra halvlek bjöd på en chockstart av Motala. I första anfallet skapar Motala ett jätteläge som Patrik Aihonen i Bollnäsmålet räddar till hörna. En hörna som Motala förvaltar på bästa sätt då Olle Nordlund smäller in 1-0 till hemmalaget.  Bollnäs ägde mycket boll men hade det svårt att ta sig fram i några riktigt heta lägen. Men i matchminut 54, då Motala hade Patrik Spångberg på botbänken, fick Ville Aaltonen bollen på vänsterkanten. Med ryggen mot mål och straffområde slår han in bollen till en helt ren Christian Mickelsson som bara kan raka in kvitteringen. Efter kvitteringen får Bollnäs massor av energi och det blir en helt annan fart i spelet. Fyra minuter efter kvitteringsmålet kommer mål nummer två. Samuli Helavuori får bollen i fart av Hellmyrs och kryssar sig igenom Motalaförsvaret och sätter bollen till 2-1. Det kunde dock lika gärna ha varit ledning för Motala då de i anfallet före hade ett bra skott som Aihonen, en av Bollnäs bästa spelare för dagen, räddar.

Bollnäs fortsätter sedan hålla boll och kontrollera händelserna men när Motala väl får sina chanser blir det farligt. Aihonen får visa sin klass vid ett flertal tillfällen.

Med knappa tio minuter kvar av matchen får Bollnäs ett frislag strax utanför Motalas straffområde efter att Hellmyrs på genombrott gjorts ned. Bollen petas till Patrik Nilsson som dundrar in 3-1. Skönt för Nilsson att få känna nätrassel igen efter sin långa frånvaro från bandyn!

Matchen kändes avgjord men Motala ville annat. I anfallet efter Bollnäs 3-1 mål blir en Motalaspelare ojuste stoppad i Bollnäs straffområde och domaren blåser straff. Aihonen räddar även den bollen men på returen är Erik Ivarsson framme och sätter reduceringen till 3-2. Och Motala skulle få fler chanser. I 87:e minuten är det oerhört nära att de tilldöms ytterligare en straff men det blir ett frislag precis utanför Bollnäs straffområde. I anfallet efter styr Motala in en boll i mål efter ett lyft in i straffområdet. Motalaspelarna jublar men domaren viftar avvärjande och dömer bort målet. Om det var en hög klubba, offside eller något annat kan jag inte se, men mål blev det inte.

Bollnäs håller sin ledning matchen ut och vinner med 3-2. Säsongens fjärde seger och även säsongens fjärde uddamålsseger är inkasserad.

Nästa match för Bollnäs är på onsdag då Hammarby besöker Sävstaås.

Anders Gårdestig