Välkommen Oskar Lundgren

Bollnäs har nu gjort klart med sitt andra nyförvärv. Han heter Oskar Lundgren, kommer ursprungligen från Katrineholm men har spelat de senaste säsongerna i IFK Rättvik. Kontraktet är på två raka år.

Vem är Oskar Lundgren?

-Jag kommer från Katrineholm från början men kommer närmast från IFK Rättvik. Jag är 23 år och har spelat bandy hela mitt liv och också lite hockey. Jag hade en helt OK säsong senaste säsongen i Rättvik med uppflytt till Allsvenskan och en hel del poäng gjorda framåt. Jag vann poängligan både i grundserien och i kvalserien så det kändes bra.

-Jag har spelat två säsonger i Rättvik nu senast. Innan dess har det bara varit moderklubben Katrineholm. Jag är en offensiv spelare som går mycket på fart. Jag kan spela både på mittfältet och som forward och lever mycket på min fart och gillar offensiv bandy. Det känns väldigt roligt och jag är glad över att ha signat för Bollnäs GIF. Jag har figurerat i Allsvenskan och Division 1 så är jag väldigt glad att jag får komma till Elitserien nu. Det är ju där man vill spela. Det är jättekul att Bollnäs gett mig chansen och förtroendet. Jag ser fram emot att kunna fortsätta utvecklas i Bollnäs och även bidra med någonting vilket jag tror jag kommer att kunna göra.

Vad har du för målsättning?

-Jag kommer ju hit för att jag vill vara med och spela. Utvecklas som bandyspelare och få spela så mycket som möjligt. Att få träna med ett elitserielag med bra spelare och allt runtomkring, det blir jättepositivt för min del. Kontraktet är på två rakar år och jag ser väldigt ljust på det. Bollnäs tror på mig och det känner jag var en viktig del i mitt beslut att skriva på.

Vad har du haft för syn på Bollnäs innan?

-Bollnäs är en klubb som är stor inom bandyn och oftast ligger uppe i toppen. En fin och bra bandyklubb med bra bandyspelare. Det har Bollnäs alltid varit så länge jag har följt bandy. Bra drag på Sävstaås. Jag har varit där och kollat på en del bandy. Det ska bli jättespännande att få ha Sävstaås som hemmaplan, att få åka ut där och få känna på den stämningen. Det känns otroligt inspirerande.

Robert Lindgren säger följande om nyförvärvet:

-Oskar är en ung spelare med fart och en vilja att utvecklas tillsammans med oss och vi ser honom som en offensiv spelare.
Vi hälsar Oskar välkommen till Bollnäs och Sävstaås!

Anders Gårdestig