Ville Aaltonen återigen på is

Jag ringer upp Ville Aaltonen när han sitter på flygplatsen i Helsingfors på väg till Stockholm efter att han och Pia varit på slottet igår och middag hos presidenten.

Även om det är skadan vi ska prata om, måste jag även fråga om gårdagens stora kändisfest på slottet. Han berättar att alla samlades innan hos olympiska kommittén för att gemensamt åka till slottet. Han säger sedan att man kände igen dom flesta från olika sammanhang men det var endast ett fåtal som jag kände på riktigt. Det var faktiskt några från Björneborg med fortsätter Ville. Maten var plockmat och ståbord så man hann med att mingla med många. Det fanns bord i många av slottets alla rum så det blev som en promenad genom slottet där vi avslutade i ett av dom större rummen med dans. När TV teamet slutade filma blev det mer avslappnat och dansen blev populär. Det är över 2 miljoner tittare så det gäller att inte göra bort sig. På tal om att göra bort sig så är det varje år någon som trampar på den framförvarandes klänning på väg in. Kvällen och natten avslutades med en efterfest på ett av dom närliggande hotellen och dit begav sig dom flesta. Ville hade frack med en specialdesignad fluga som gick i Finlands färger och Pia hade en silvrig aftonklänning och båda tyckte verkligen att kvällen var ett minne för livet.

När det gäller Villes skada säger han att allt går enligt plan och att han sedan en vecka tränar på is men det blir fortsatt rehab även utanför isen ett tag till. Nu ökar han dosen på isträningen succesivt och planen är att Ville ska vara spelklar till annandagen. Han säger också att man inte kommer att chansa utan det ska verkligen kännas 100% innan han går in och spelar match. Ville ha varit mycket med laget under skadetiden då han älskar att vara med just laget. Han tycker att det ser bra ut där grabbarna verkligen jobbar för varandra. Men han säger också att det är viktigt att göra jobbet varje match och varje byte och gör vi det kommer det att räcka långt. Det var dom två första veckorna som var jobbigast då han var ovan med rehab. Ville har tränat mer än när han inte var skadad och ofta två pass om dagen så det har varit fullt upp och han har fokuserat på att han ska spela snart igen.

Nu väntar en paus i seriespelet och en helg med landslaget och ledningen bad Ville att vara med vilken han också tycker är viktigt då VM laget lägger sin grund under denna helg. Han kommer att bli som en extra tränare i helgen och ett stöd, som många av dom yngre spelarna uppskattar.

Han nämner att han fått bra stöd av Bollnäs Bandy som hjälpt honom med framförallt rehab. Vi från Bollnäs Bandy kan bara säga detsamma om det stöd Ville givet laget under denna tid och vi ser fram emot att se nummer 22 under en match igen.

Per Jarefjord, Bollnäs Bandy